https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

SGP Pomgrad dal košarico Darsu glede širitve avtocestnih parkirišč

Murska Sobota, 10.05.2013 ob 10:56  

Telenovela o razširitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti, ki se je začela leta 2008, se očitno bliža h koncu. Po nekaj ponovljenih razpisih in vloženih revizijskih postopkih, je znan izvajalec del, to pa tokrat ne bo SGP Pomgrad. Slednji so sicer bili kar dvakrat izbrani, pred zadnjo zahtevo za podaljšanje veljavnosti ponudbe pa so se odločili, da le-te ne podaljšajo. Tako bodo v kratkem z deli začeli Iskra sistemi in Asfalti Ptuj.

Projekt širitev avtocestnih postajališč pri Murski Soboti ima že dolgo brado. Začel se je davnega leta 2008, sprva pa je bilo predvideno po 90 novih parkirnih mest za tovornjake na vsaki strani. Najprej je bil izbran ponudnik SCT iz Ljubljane, po revizijskem postopku pa je posel dobil SGP Pomgrad. V vmesnem obdobju sta se spreminjala tako razpis kot tudi predmet razpisa, zdaj velja, da bodo širili parkirišče samo na eni strani, in sicer v smeri Maribora, s čimer bi naj rešili težave pozimi, ko je potrebno v izrednih razmerah izločati iz prometa tovorna vozila.

Na ponovljenem razpisu je bil izmed petih ponudnikov še drugič izbran Pomgrad, toda tudi tokrat ni šlo brez pritožbe. Pritožila sta se ponudnika Iskra sistemi in Asfalti Ptuj, ki sta oddala skupno pogodbo, in sicer zato, ker je njihova ponudba izključena kot nepopolna zaradi stečaja družbe Asfalti Murska Sobota, in tudi tokrat je bilo pritožbi ugodeno. Na ponovnem izboru je bil izbran izvajalec del Iskra sistemi, d. d., kot vodilni partner in Asfalti Ptuj, d. o. o., kot partner v tako imenovanem joint-venture  – skupnem nastopu. Pogodbena vrednost je 3.132.146,18 evra brez DDV oz. 3.758.575,42 evra z DDV. Rok dokončanja del je osem mesecev od uvedbe izvajalca v delo, tako da bi ta z deli lahko zaključil v okviru letošnje gradbene sezone.

Pomgrad odstopil od ponudbe, ker so se stroški v vmesnem obdobju zvišali

Čeprav bi bilo nekako logično, da bi izvajalec del bil Pomgrad, ki ima objekte in proizvodnjo v bližini tega bodočega gradbišča, pa temu ne tako. Za komentar pri izboru izvajalca del pri omenjenem projektu, ki se je kar vlekel in vlekel, smo zaprosili direktorja največjega pomurskega gradbenega podjetja Tadeja Ružiča, ki nam je dejal: "Projekt razširitve parkirišč Murska Sobota se resnično vleče že vrsto let. V začetku sta bili predvideni razširitvi tako na severni kot južni strani. Ta postopek javnega naročanja je bil nato ustavljen in izveden drugi razpis, ki je predvideval razširitev le na severni strani.

Naše podjetje je bilo na razpisu drugo najugodnejše. Faza izbire izvajalca se je vlekla nekaj let, na Pomgradu pa smo se pred zadnjo zahtevo za podaljšanje veljavnosti ponudbe odločili, da le-te ne podaljšamo, saj bi to pomenilo, da bi dela morali izvajati po cenah izpred nekaj let, kar pa ne bi več pokrilo vseh predvidenih povišanih stroškov v tem obdobju (gorivo, bitumen …)."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2013 ob 1:08 miky gost

      končno do začnoli delate glade na tao ka san te govorice že dugo čol........

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.