https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Odrancih položili temeljni kamen za novi vrtec

Odranci, 13.05.2013 ob 10:30  

V Odrancih je v soboto potekala slovesna prireditev ob podpisu pogodbe in postavitev temeljnega kamna za nov vrtec.


Župan Občine Odranci Ivan Markoja in ravnateljica OŠ Odranci Marija Smolko sta v telovadnici tamkajšnje osnovne šole simbolično položila temeljni kamen za novi vrtec. Ob položitvi kamna so s kulturnim programom nastopili otroci iz Vrtca Mavrica.

Kot je povedala ravnateljica Marija Smolko, bo novi vrtec zasnovan pritlično in bo pravokotne oblike. Obsegal bo 726 kvadratnih metrov notranjih površin in dve pokriti terasi. V njem bo prostora za varstvo od 90 do 100 otrok v petih oddelkih. Ob vrtcu bo 20 parkirnih mest in novo otroško igrišče, veliko 800 kvadratnih metrov. Za izvajalca gradbenih del je bilo izbrano podjetje Marles hiše iz Maribora, s keterim je Občina Odranci včeraj tudi slovesno podpisala pogodbo.

Gradbena dela doslej najdražjega projekta pod okriljem Občine Odranci, se bodo pričela v prihodnjem tednu, končana pa naj bi bila predvidoma do konca tega leta. Kot je pojasnil župan Ivan Markoja, je vrednost projekta izgradnje novega vrtca ocenjena na 1,5 milijona evrov. Tretjino sredstev so pridobili iz evropskih skladov, 600.000 evrov je sredstev občine, preostalih 500.000 evrov pa je zagotovila občina z najemom kredita.

Ob zagotovilu, da bo novi vrtec v lepem okolju, odmaknjen od ceste, kjer bo poskrbljeno za varnost otrok, je župan pozval občane, da poskrbijo, da se bodo zapolnila tudi prosta mesta, ki bodo na voljo v novem vrtcu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija