https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Jure Jankovć: Z grožnjami nisem mislil resno

11.10.2010 ob 17:59  

Po poročanju Finance.si naj bi Jure Janković na včerajšnji zabavi ob zmagi svojega očeta na lokalnih volitvah v Ljubljani enemu od svojih prijateljev dejal, naj ubije novinarja Financ Jako Elikana.

Foto: Finance.si

Kot med drugim še poročajo spletne Finance, je do grožnje prišlo, ko si je pet novinarjev Financ odšlo ogledat povolilno slavje v enega izmed ljubljanskih lokalov. Tam je bil tudi Jankovićev sin Jure, h kateremu se je približal novinar Financ Jaka Elikan in ga vprašal, zakaj je Marjan Pišlar, lastnik družbe Les, blokiral njegov polovični delež Electe. Takrat naj bi se Jure Janković nagnil k svojemu prijatelju in dejal: "Daj, ubij tega."

Razburil se je tudi Zoran Janković

Po tem dogodku je k novinarju Financ pristopil tudi Zoran Janković in mu dejal, da je njegov sin malo preveč spil in "da danes ni čas za novinarska vprašanja".

Ljubljanski župan je tako novinarjem Financ predlagal, da naj odidejo, ob koncu pogovora pa namestniku urednika Urošu Urbasu še zabrusil: "Vi ste hinavec in tega ne mislite resno. Zakaj ste danes to napisali? To boste pojasnjevali na sodišču. Od vas ne sprejmem čestitk. To je zasebna zabava in vi na njej niste dobrodošli." Urbas je namreč na dan volitev na spletnih Financah objavil komentar z naslovom Imperator Zoran Janković, 2.0.

Mlajši Janković se zdaj kesa

Danes se je na svoje besede in grožnje odzval Jure Janković. "Opravičujem se, da sem novinarja s svojo izjavo očitno prizadel in prestrašil, izrecno pa izjavljam, da z izrečeno grožnjo nisem mislil resno," je med drugim za STA povedal sin ljubljanskega župana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      11.10.2010 ob 18:30 Milanista

      Zoki je tudi nej takši picek kak se dela v javnosti. Moč in vpliv sta njemi važna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sineson
      11.10.2010 ob 19:23 sineson

      Pa Jankovići so pa ja fajn.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.