https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Pomurju z najboljšim izkupičkom SLS, sledita SDS in LDS

12.10.2010 ob 15:02  

Slovenska ljudska stranka bo v Pomurju imela 61 svetnikov, sicer enega manj od Slovenske demokratske stranke, a imajo kar štiri župane. Sledijo LDS, DeSUS in SD.

V mestnem in občinskih svetih bo prihodnje štiri leta sedelo v Pomurju 353 svetnikov, več kot tretjino pa v seštevku prestavljajo člani Slovenske demokratske stranke (62) in Slovenske ljudske stranke (61). Sledi Liberalna demokracija Slovenije s 44 svetniki, Demokratična stranka upokojencev Slovenije ima 32 svetnikov, še pet manj pa jih imajo Socialni demokrati.

Top pet strank na minulih lokalnih volitvah v Pomurju

Novo Slovenijo bo predstavljalo 26 svetnikov, sledita Zares in Stranka mladih - Zeleni Evrope z devetimi svetniki, štiri svetnike je dobila novoustanovljena Neodvisna stranka Pomurja, enega manj Slovenska nacionalna stranka, enega svetnika ima tudi Zelena koalicija. Razne liste, v kateri imajo glavnino svetnikov Lista Edvarda Mihaliča (9), Anton Balažek - županova lista (7) in Modra lista Antona Štihca (6), štejejo skupno 33 svetnikov, 26 svetnikov ni članov nobene stranke ali liste, deset predstavnikov imajo Romi, ostane pa še šest predstavnikov madžarske narodne skupnosti.

Celoten seznam izvoljenih svetnikov in županov v Pomurju

Kar se tiče izvoljenih županov in njihove pripadnosti strankam, je zmagovalka SLS, ki ima kar štiri župane, po enega župana pa so dobili LDS, DeSUS, SDS, SD in Zelena koalicija. Devet izvoljenih županov je kandidiralo kot neodvisnih, dva pa sta bila kandidata dveh ali več strank (Drago Vogrinčič in Anton Štihec).

SLS lahko svoj rezultat še izboljša

V sedmih občinah bodo imeli drugi krog volitev, SLS pa bo lahko svoj rezultat še izboljšal, saj imajo v ognju še tri železa (Aleksander Abraham, Franc Horvat in Janez Rihtarič). Dva županska kandidata ima še LDS (Iztok Fartek in Zlatko Mir), po enega pa SDS (dr. Matej Gomboši) in SMS (Štefan Kodila). Šest županskih kandidatov je kandidiralo kot neodvisnih, enega pa podpirajo tri stranke (Alojz Glavač).

Preberite tudi:

Kdo je zasedel županske stolčke

Po ponovnem preračunu Modra lista Antona Štihca pridobila dva svetnika

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sineson
      12.10.2010 ob 21:31 sineson

      Ali čudno, Žerjav pa je nej prišo v mestni svet ali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajkaro
      13.10.2010 ob 0:30 ajkaro

      če je pa bil 7 ali 8 na listi. Preferenčnih glasov pa očitno neje doubo. Bole je šokantno, ka Andrej Horvat, šteri je bil drugi na listi, nej prišo v mestni svet, pa se ma za takšnoga džeka

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. SONCE
      19.10.2010 ob 23:24 SONCE

      Odlični rezultati za vse. Zdaj pa na delo. Beltinčani pa ne pozabite v nedeljo 24. oktobra na volitve - MILANA KERMANA ZA ŽUPANA!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. xpCOM
      20.10.2010 ob 21:02 xpCOM

      jA, TAK JE SONCE. MILANA KERMANA ZA ŽUPANA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. viktor
      21.10.2010 ob 8:08 viktor

      jes pa mijslin, ka trbej toga srmačeka kermana nameri pistiti. vej pa nanč več nemre gučati. ađić njemi žifce pojej, či slučajno zmaga. düjof martin de ga pa najprle pijtau, gda njemi ceso dprouti bistrici zmejrijo. Boukše, ka Kerman ide f penzijo, kak pa ka se njemi zmejša pred koncon mandata (či slučajno dubij)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. INICIATIVA
      22.10.2010 ob 16:52 INICIATIVA

      Hvala gospodu Milana Kermanu, da je v predvolilni kampanji sprejel naše predloge za nadalnji razvoj občine Beltinci. Prepričani smo, da ste sprejeli tudi predloge drugih organiziranih skupin v naši občini, kakor tudi predloge posameznikov. S tem ste se izkazali kot človek, ki še naprej želi delati za človeka - za prav vsakega občana naše občine. Ponosni smo na vas. Verjamemo, da vas bomo mladi, študenti, delavci in upokojenci, torej vse generacije, ponovno izvolili za župana. Gospod Milan Kerman ponosni smo na vaše dosedanje delo. Vedno smo v vas začutili, da imate vizijo. Vaša vizija temelji na znanju in izkušnjah. V lokalni samoupravi ste aktivni že vrsto let. Bili ste predsednik krajevne skupnosti, član občinskega sveta in dva mandata župan. Z ljudmi, ki so v srcu dobro mislili ste naredili veliko. Vedno ste vsakemu prisluhnil in ga upoštevali. Delali ste timsko. Zato ste lahko ponosni na vaše rezultate. Brez vas ne bi bilo kapele v Bratoncih, ko ste bili predsednik krajevne skupnosti. Brez vas ne bi bilo kulturnega doma v Beltincih, kolesarskih stez ter obnovitev vrtcev, osnovne šole in gasilskih domov. In še bi lahko naštevali. V dveh županskih mandatih ste naredi največ. In končno brez vas se v občini Beltinci ne bi začelo z največjim projektom, to je z izgradnjo kanalizacije. Želimo, da začete projekte končate. Želimo, da delate še naprej z ljudmi in za ljudi. Želimo vam vse najboljše. Mi pa bomo po svojih močeh pomagali, da bo naša občina še bolj uspešna. V nedeljo 24. oktobra gremo vsi na volitve in IZVOLIMO MILANA KERMANA ZA ŽUPANA OBČINE BELTINCI!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.