https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na nocojšnjem prvem predizboru Eurosonga bo nastopila slovenska predstavnica

14.05.2013 ob 16:30  

V švedskem Malmöju se bo ob 21. uri začel prvi predizbor za pesem Evrovizije, na katerem bo kot tretja nastopila slovenska predstavnica, pevka Hannah. V Sloveniji živeča pevka ameriških korenih bo evropsko občinstvo poskušala prepričati s skladbo "Straight into Love". Deset med 16 nastopajočimi na predizboru se bo uvrstilo v finale, ki bo 18. maja.


Za nastop na Eurosongu, na katerem bodo Hannah spremljali trije plesalci in spremljevalni pevki, se je ekipa pripravljala tri mesece. Koreografijo za nastop, za katerega je pevka dejala, da je v skladu z glasbo, je zasnoval Anže Škrube. Besedilo za skladbo je napisala Hannah v soavtorstvu z Markom Primužakom. Za produkcijo pesmi pa so poskrbeli Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija Rodić.

Kot je določil žreb, bo Hannah v prvem predizboru nastopila skupaj s predstavniki iz Danske, Hrvaške, Ukrajine, Nizozemske, Avstrije, Estonije, Rusije, Litve, Srbije, Irske, Belorusije, Cipra, Črne gore, Belgije in Moldavije.

Generalka za predizbor

Drugi predizbor bo v četrtek

V drugem predizboru, ki bo v četrtek, 16. maja, bodo nastopili predstavniki Latvije, Azerbajdžana, Malte, Islandije, San Marina, Makedonije, Finske, Bolgarije, Izraela, Norveške, Albanije, Madžarske, Švice, Gruzije, Grčije, Armenije in Romunije.

V finalni izbor se bo z vsakega predizbora uvrstilo po deset najboljših predstavnikov, ki bodo skupaj s predstavniki iz Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije in Švedske kot gostiteljice, nastopili na sobotnem finalu.

Letošnji 58. Eurosong bo po lanski zmagi Švedinje Loreen v Malmöju. Lani je v Bakuju Slovenijo predstavljala Eva Boto, ki pa se ni uvrstila v finale.

Poglejte si posnetek z generalke:

Foto in video: eurovision.tv

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.