https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura 05 proti Aluminiju v zadnjih minutah zapravila zmago

Kidričevo, 14.5.2013  

Nogometaši Mure 05 so na tekmi proti Aluminiju, neposrednemu konkurentu za obstanek vodili z 2:0 vse do 88. minute, na koncu pa le remizirali.

Aluminij: Murko, M. Rešek, Topolovec, Kurež, Žagar-Knez, Lonzarić (od 46. Zajc), Spahić (od 79. Medved), Jovanović, Črnic (od 57. Petek), Bloudek in Bingo.
Mura 05: Draković, Majer, Bohar, Rep, Vaš, Travner, Barbič, Ploj (od 87. Poredoš), Atanasov, Sačer (od 63. Vinko) in Maruško.

Gledalcev: 300

Glavni sodnik: Čeferin.

Strelci: 0:1 Rep (58.), 0:2 Vinko (65.), 1:2 Zajc (88.), 2:2 Kurež (90.).

Foto: Arhiv Pomurec.com

V Kidričevem so gledalci spremljali eno odločilnih tekem v boju za obstanek. Pomerila sta se predzadnji Aluminij in zadnja Mura, ki je pred tem krogom za ekipo iz Kidričevega zaostajal za dve točki. Danes je slednji dolgo kazalo, da se bo otresla zadnjega mesta, saj je do 88. minute vodila z 2:0. Nato pa so domači hitro zabili dva gola in izvlekli pomembno točko. Aluminij do konca prvenstva čakata gostovanji v Ljubljani in Mariboru ter domača tekma s Celjem, Muro pa domača obračuna s Koprom in Domžalami ter gostovanje v Kranju.

Po mirnem uvodu brez priložnosti so prvi zagrozili domači. Robert Kurež se je v 16. minuti pred golom otresel branilcev Mure, a nato žogo povsem neoviran poslal mimo cilja. Ekipi sta bili na zelenici dokaj enakovredni, a domača malo konkretnejša. V 34. minuti je znova imel lepo priložnost Kurež. Ta se je po podaji Sandra Bloudka znašel sam pred Filipom Drakovićem, vendar je slednji hitro reagiral in preprečil zadetek. Čeprav v tem delu igre ni bilo veliko prekinitev, pa tudi priložnosti ni bilo veliko, Mura praktično ni imela niti ene resne.

Čeprav je bil tudi v uvodnih minutah drugega polčasa terensko boljši Aluminij, pa so gosti prišli do vodstva. Rajko Rep se je odločil za strel z 20 metrov, Tomaž Murko pa je slabo posredoval, tako da so črno-beli zadeli za 1:0. V 63. minuti se je trener gostov odločil v igro poslati Vedrana Vinka, kar se je izkazalo za pravilno potezo, saj je slednji že dve minuti pozneje povišal prednost Sobočanov po samostojni akciji in močnem strelu v kazenskem prostoru.

Po golu sta obe ekipi sprožili nekaj nenatančnih strelov, Mura pa je brez posebnih težav zadrževala zajetno prednost. A v sami končnici tekme so domači zadeli Murino mrežo in se približali na 1:2, potem ko je Gorazd Zajc z lepim strelom in s pomočjo vratnice ugnal Drakovića. Za pravi šok v Murinih vrstah pa so poskrbeli v 90. minuti, ko je bil z glavo uspešen še Kurež in postavil končni izid.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2013 ob 19:42 gost gost

      če se nebi gnes pred tekmo zašenki pri zvezdi tak nažejrali ka smo ostali gosti sploh nej mogli do hrane, bi mogoče zmagali.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      14.05.2013 ob 19:44 realist gost

      Tebi je jasno, kakšno bedarijo si napiso, gost-gost? Upan ka ti je, sicer zadosta žalostno... Ja nič, mamo še upanje, škoda remija... GREMO MURA!!!!!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      14.05.2013 ob 19:48 KAR NEKDO gost

      Beda od MURE. Otroški vrtec nebi dobil tako hitro dva gola.HAHAHAHAHA

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      14.05.2013 ob 19:57 gost - gost gost

      Ti bi pa najrajši ka dečki tri dni pred tekmo nebi jeli nej tak? mater si glupi. Jeb*ga nejsmo zmagali, zapravili smo si sami 3 pike.. glavo gor.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      14.05.2013 ob 19:58 gost - gost gost

      @gost - gost, to je namenjeno tebi blo. malo san se zatipkal pri nickname ;D

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      14.05.2013 ob 19:59 gušti gost

      ene, predvsem sovražnike Mure in očitno ljubitelje (prekmurskega) nogometa (KAR NEKDO; gost...) bi rad vprašal, če vam je v interesu, ka Prekmurje prvič v času samostojne Slovenije (!!!) nebo imelo svojega predstavnika v 1. ligi? Meni je bilo vedno toplo pri srcu, ko sem pogledal na lestvico prve lige in sem na njej videl en klub z levega brega Mure (1991-2005 Mura, vmes Beltinc in 2006-2011 Nafta), pa čeprav Nafte ne maram. Enostavno smo Prekmurci periferija in ljubljančane boli za nas. In je toliko lepše videti, da se "periferija" ne da in ima klub v prvi in drugi ligi. Sedaj pa očitno to tradicijo prelamljamo. Na žalost. Komu je v interesu in vseeno, da v prvi in drugi ligi ne bomo imeli prekmurskega predstavnika, pa naj kar dalje šinfa, obreka in žali Muro... Osebno imam malo upanja za obstanek (niti ne zaradi športnih dosežkov, temveč zaradi financ), a vseeno UPANJE UMRE ZADNJE. Muraši, glave gor, še 3 tekme so pred vami. Navijači vemo, da zmorete osvojiti 2 točki več od Aluminija!

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      14.05.2013 ob 20:18 NANE gost

      gost - gušti V muri05 in tudi v ostalih klubih se denar samo zapravlja. Naši otroci ne dobijo službe tudi kot fizični delavci pa čeprav jih je država šolala do univerzitetne izobrazbe. Prišli smo celo tako daleč, da delajo brezplačno (volontersko)in še to brez upanja za bodočo zaposlitev. Občine nimajo denarja, da bi nudile minimalna plačana pripravništva, podjetja rešujejo sebe in svoje direktorje... IN VI SANJATE, DA BOMO MIRNI OBČANI NAVIJALI ZA KLUB V KATEREM SO SE ZAPRAVILI 1.000.000! KAR SEM SLIŠAL ZADNJE ČASE GLEDE DOGAJANJA V KLUBU SPLOH NE UPAM PISAT (upam, da berete gospa Nataša)!!! Podpiram klub v smislu, da igralci delajo in igrajo ( POLPROF.)! Poznam pa nogometaše! In skoraj vsaki nogometaš bi rajši igral kot pa delal (seveda ker je lažje in bol QL). Določeni so pustili celo šolanje, ker imajo po njihovi logiki punce rajši nogomet kot pa znanje in delovno mesto (upam, da berete določeni mladi nogometaši)! IGRAJTE Z DOMAČIMI DEČKI ( ne pa kot sedaj, kjer je večina od drugje) IN NAJ SO POLPROF.! Slovenija je GOTOFA vi pa sanjate o vreči ki ima luknjo!

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. pico
      14.05.2013 ob 20:51 pico

      Da ekipa ni sposobna zmagovati tudi ob vodstvu 0:2, in to proti neposrednemu kandidatu za izpad, pomeni, da je še zmeraj v ekipi nekaj zelo narobe. Žal bo po tej tekmi morda prišlo do tistega, kar si najmanj želimo, čeprav je še nekaj krogov igre

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. mike
      14.05.2013 ob 21:15 mike

      Naj vas rezultat ne skrbi preveč jutri je zadnji dan za pritožbo glede licence to je zaskrbljujoče

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. bukev05
      15.05.2013 ob 17:14 bukev05

      Končno lahko pišejo le tisti ki so registrirani ker se nam cela slovenija smeji. Upam da še ni vse izgubljeno in se rešimo izpada

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. AJAJ
      16.05.2013 ob 7:52 AJAJ

      Kdaj se bo vedelo za licenco?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.