https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Tudi volonterski pripravniki upravičeni do malice in potnih stroškov

21.05.2013 ob 8:30  

Od 12. aprila so po Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1) tudi volonterski pripravniki na področju vzgoje in izobraževanja upravičeni do povračil stroškov v zvezi z delom, tj. tudi do stroškov prevoza in regresa za prehrano.


Zakon o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13), ki v 124. členu ureja volontersko pripravništvo, v prvem odstavku določa, da se za volonterske pripravnike poleg določb o trajanju in izvajanju pripravništva, omejenosti delovnega časa, odmorih in počitkih, odškodninski odgovornosti ter zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu v skladu s posebnim zakonom, uporabljajo tudi določbe o povračilu stroškov, nastalih v zvezi z delom.

Od dneva uveljavitve ZDR-1, in sicer od 12. 4. 2013, so tako pripravniki upravičeni do povračil stroškov v zvezi z delo, v višini in pod pogoji, ki jih določa Aneks h kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanje v Republiki Sloveniji.

www.mizs.gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2013 ob 11:03 IGOR gost

      STE PA HITRI GLEDE OBJAVE TEGA ZAKONA:) PONAVADI SO NA SOBOTAINFO TAK LEJVI! Tau volontersko delo je novodobna oblika suženjstva! Sedaj ka pa do morali še te zadeve plačuvati pa do še zmanjšali voloterska mesta. Tudi sam se opravljal volotersko delo 6 mesecev. In še tau se lejko baugi zahvalin Ka so me zeli (+malo veze). Po preminulem pripravništvu, ki je izgledal kak neke vrste študentsko delo san nazaj na cesti brez kakšnih posebnih izkušenj!! AJA PA ŠE NITI FICKA NEJSAN DAUBO, TAK KA TOTALNA ZGUBA ČASA!!! GE VAN TAK POVEN. TISTI KI MATE DRUŽBOSLOVEN FAX (pedagoška, FF, uprava, ekonomija, pravo,...) ite delat v avstrijo (seveda fizično delo)! Včite se nemško. Kda do se meje odprle do se hrvati z avtobusi vozili v avstrijo in te de še tan vsega preveč! SANJATI O KAKŠNI SLUŽBI V JAVNEM SEKTORJU JE ILUZIJA! MAN VEZE (ožja sorodnica ravnateljica, eden stric župan, ožji kolega župan, ...) in ni šans da bi dobil službo. Država je naredila zarezo! Trenutno delan v avstriji in tau seveda fizično (kljub mojemu mag.). Kolegica pa je končala pravo (povprečje 9) in sanja kak do jo z avstrije zvali. In zatau je že 3 lejta doma pri mamici in ateku! S ten ščen povedati, da kljub izobrazbi zavihajte rokave in začnite delati, ker duže čakaš revnejšo prihodnost imaš!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2013 ob 12:09 mojtemotaokoliplota gost

      V Sloveniji nam nema spasa...ljudje bežijo iz nje kot podgane z potapljajoče ladje..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2013 ob 15:44 lj-ms gost

      V Sloveniji skoraj ni možnost dobiti zaploslitve. Mi pa tudi ni jasno kako starši brezglavo vpisujejo svoje otroke v študijske smeri, kjer se že takoj ve da ni zaposlitve. Fakultete pa seveda poskušajo preživeti, ter razpisujejo vpadljive programe. Se pa ne zmenijo glede prihodnosti svojih diplomantov. Iz naslovov samih programov pa se že razbere, da slovenija 30 diplomantov letno ne rabi! Zelo lep primer je neka umetnosta zgodovina, ki študentom posreduje napačne informacije glede kasnejše zaposlitve. Če samo primerjamo Nemčijo in Slovenijo: v nemčiji so naravoslovni študiji polni, ker je ta kader seveda iskan. Družboslovni faxi pa so relativno manj zanimivi, ker ni iskani kader. Pri nas pa je ravno obratno. Noben se ne sprašuje: ZAKAJ TO SPLOH ŠTUDIRAM, KAJ BOM S TEM LAHKO KONKRETNO POČEL IN KAKE MOŽNOSTI IMAM. PRI NAS JE GLAVNO, DA SE ŠTUDIRA IN TO JE NAPAKA, KI VSAKEGA ŠTUDENTA NA KONCU TEPE!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2013 ob 15:56 lj-ms gost

      Še to. Nekje sem prebral dober članek zakaj se pri nas vpisujejo dijaki predvsem na družboslovne faxe (toliko za razmislek). V Sloveniji je starejša generacija slabo izobražena. In predvsem delavski starši vidijo pri študijski izbiri svojih otrok najboljšo možnost družboslovje. Že sama imena fakultet (FILOZOFSKA, EKONOMSKA, PRAVNA, PEDAGOŠKA) ,dajejo staršem topel vtis. Ko se spustiš na smer FILOZOFIJA, PEDAGOGIKA, RAZREDNI POUK, MANANGEMENT,.. daje staršem idejo delovnega mesta kjer si na čistem, lepo oblečen, spoštovan, se ukvarjaš z razljičnimi znanstvenimi deli, spoznašav pomembne ljudi... v praksi seveda ni ravno tako. Ko pa slišijo za tehniko pa prihajajo druge ideje: umazanija, dosti matematike, slabe plače, delavska obleka, predvsem moški kolektiv... In tudi bodoči študentje si tako mislijo. In predvsem zaradi tega prihaja trend vpisovanja na družboslovne smeri. Predvsem pa je zanimivo, da se odpirajo take smeri, da sam študent ne ve kje bi lahko delal. Naprimer Medijske komunikacije pri nekaterih dajejo idejo novinarstva. PRi tem pa pozabljajo, da obstaja prav smer novinarstva FDV. In še teh je preveč! Skratka študentov družboslovnih smeri je že toliko preveč, da že pridobitev samega VOLONTERSKEGA DELA predstavlja VELIKI VELIKI DOSEŽEK!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.