https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki Občine Puconci ugodili prošnji podjetja Seaway

Puconci, 20.05.2013 ob 7:00  

Včeraj je potekala 20. redna seja Občinskega sveta Občine Puconci, na kateri so svetniki spremenili Pravilnik o podeljevanju nagrad študentom Občine Puconci in ugodili prošnji podjetja Seaway za povračilo komunalnega prispevka.

Občinski svet Občine Puconci je na seji obravnaval prošnjo podjetja Seaway za povračilo komunalnega prispevka. V letu 2012 so svetniki sprejeli sklep, na podlagi katerega se je omenjenemu podjetju zaračunalo 40 % odmerjenega komunalnega prispevka. To je znašalo 104.638,19 EUR, kar je bilo tudi plačano.

Glede na izredno slabo situacijo zemljišča se je predvidena vrednost gradnje povečala od predračunske vrednosti za skoraj 600.000 EUR. Zato se je podjetje obrnilo tudi na Občino Puconci, saj bi jim z vračilom komunalnega prispevka pripomogli, poleg ostalih privarčevanj drugih udeleženih strank v projektu, da se gradnja nadaljuje. Svetniki so odločili, da se vrne komunalni prispevek v višini 100.000 EUR.

Sprememba Pravilnika o podeljevanju nagrad študentom

Občinski svetniki so dopolnili Pravilnik o podeljevanju nagrad študentom Občine Puconci, saj so se s prehodom na bolonjski sistem spremenile ravni izobrazbe. Tako so v tem smislu spremenili tudi pravilnik ter s tem omogočili pridobitev nagrad za študente, ki bodo pridobili 6. in 7. raven izobrazbe, kakor tudi za pridobljen naziv magister znanosti ter doktor znanosti. Zaradi motivacije k kvalitetni izvedbi študija so svetniki sprejeli, da se za doseženo povprečje ocen najmanj 8 oziroma najmanj 9 podeli dodatek k nagradi v predlaganih višinah, to je 50 EUR oziroma 100 EUR. Ukinja pa se podeljevanje nagrad za napredovanje v višji letnik.

Poleg tega se je Občina Puconci z namenom promoviranja in zagotavljanja prepoznavnosti študentov občine odločila pristopiti k Pomurski izobraževalni fundaciji PIF, ki naj bi študentom puconske občine poleg podeljevanja nagrad nudila tudi pomoč in podporo prek organizacije izobraževanj, posvetov in podobnih aktivnosti.

Poročilo varnostne problematike za območje Občine Puconci

Na območju občine so v lanskem letu obravnavali manj prometnih nezgod kot prejšnja leta, obravnavanih pa je bilo več kaznivih dejanj, katerih pa je bil tudi večji odstotek preiskanih. Zmanjšanje deviantnih pojavov policisti pripisujejo večji strokovnosti pri obravnavanju kaznivih dejanj in prekrškov, kakor tudi preventivnim aktivnostim, kot je v skupnost usmerjeno policijsko delo. V preteklem letu so obravnavali 57 kaznivih dejanj, 78 prekrškov in 49 prometnih nesreč.

Občinski svetniki so sprejeli še premoženjsko bilanco na dan, 31. 12. 2012, in poročilo o delu na področju gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov za leto 2012 ter potrdili letni program ravnanja s komunalnimi odpadki za leto 2013. Prav tako so sprejeli letno poročilo družbe Püngrad za leto 2012 in program oskrbe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne in padavinske vode za obdobje od 2013–16.

Medtem pa so se seznanili tudi s poslovnim poročilom, zaključnim računom, poročilom o delu Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota in finančnim načrtom ter s poročilom o delovanju Programa Svit.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2013 ob 7:13 progres gost

      Ka san pravo ka de občina plačala.Predvidljivo.Nej je trajalo deset dni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.