https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Slovenije v Murski Soboti premagali Nemce

Murska Sobota, 18.5.2013  

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v okviru priprav na kvalifikacije za SP 2014 na Poljskem in kvalifikacije za septembrsko EP na Danskem in Poljskem na prvi tekmi v Murski Soboti premagala Nemčijo s 3 : 1 (-23, 13, 23, 16).

Pred približno 1500 gledalci so v petkovih večernih urah varovanci Luke Slabeta premagali izbrano vrsto Nemčije. Nemški odbojkarji so v lanskih kvalifikacijah za septembrsko EP obakrat premagali Slovenijo, ki si bo igranje na Danskem in Poljskem šele morala priboriti v dodatnih kvalifikacijah s Hrvaško. Tudi zato je bilo v slovenski izbrani vrsti pred tekmo z Nemčijo – v Mursko Soboto je prišla v nekoliko oslabljeni zasedbi, brez prvih zvezdnikov, in sicer Jochena Schöpsa, Györgyja Gozerja in Simona Tischerja, a še vedno z ekipo, ki se pripravlja za nastop v svetovni ligi, čeprav je šlo le za prijateljski obračun, je prisotna toliko večja želja po zmagi.

Prvi niz so še dobili gostje iz Nemčije, v preostalih treh pa so bili Tine Urnaut in soigralci, še zlasti to velja za drugi in četrti, precej boljši in zasluženo vzeli skalp Nemcem. Slovenski zasedbi je na začetku nekoliko nagajal blok, pa tudi učinkovitost v napadu ni bila na najboljši ravni, nato pa je le steklo. Selektor Luka Slabe bo na nocojšnji drugi tekmi proti Nemcem, ekipi bosta igrali za zaprtimi vrati, odpočil nekatere včerajšnje akterje, priložnost bodo tako dobili tisti, ki se v petek niso naigrali.

Slovenija: Flajs 1, Pajenk 7, Šket 26, Gasparini, Kamnik 8, Plot – libero, Vinčič 4, Urnaut 15, Pokeršnik , Vidič, Ropret, Kovačič – libero, Čebulj 18. Selektor: Luka Slabe.
Nemčija: Fromm 14, M. Steuerwald – libero, Westphal 6, Kaliberda 7, Böhme, Kampa 3, Tille – libero, Höhne, Strobach 4, Broshog 12, P. Steuerwald 1, Isaak 4, Krause. Selektor: Vital Heynen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

STA

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.