https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Malo levo, malo desno, pa okoli po Goričkon

19.05.2013 ob 11:54  

Kulturno turistično društvo Moščanci je priredilo že tretje srečanje otroških folklornih skupin Malo levo, malo desno, pa okoli … po Goričkon. Nastopali so še gostje iz Odrancev, Velike Polane in Beltincev ter Rogaške Slatine in Kostrivnice.


Uvodoma so se predstavile pevke domače folklorne skupine s pesmijo Po cesti ideta dečka dva.

Učenci vrtca OŠ Miška Krajnca iz Velike Polane so se predstavili z odrsko postavitvijo Igre na trati in plesom Mat potice pečejo ter pesmijo Mravla k mlijni pelala.

Učenci iz folklorne skupine Vrelčki iz OŠ Kostrivnica so se predstavili z odrsko postavitvijo z naslovom Naj plesat grem z njim. Zaplesali so šuštarpolko in kovača bi vzela.

Otroška folklorna skupina Veseli Marki iz OŠ Beltinci pa se je predstavila z odrsko postavitvijo Zrejlo je žito in Gregorovo. Učenci so zaigrali na različne instrumente ter prikazali šege, igre in zbadljivke, s katerimi so si čas krajšali naši predniki. Zaplesali so sotiš, točak in gospod – gospa ter tkalečka, ob bistrem potoku je mlin, špic polka in šamarjanka.

Člani Folklorne skupine Odranci so predstavili odrsko postavitev Na gümlo bi šla, s katero so predstavili čas odraščanja v preteklost. Zaplesali so plesa po zelenoj trati in mat potice pečejo.

Otroška folklorna skupina KD Spominčice iz Rogaške Slatine pa se je predstavila z odrsko postavitvijo Mariča, js te mam tak rad ter plesi štajeriš, polka za debelo repo in pojštertanc.

Na koncu je nastopila še domača folklorna skupina, ki je s plesi ponjave šivat, mlinček, hupipolka in zibenštrit predstavila odrsko postavitev Po Goričkon.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.