https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razpis za »Naj ograček na Goričkon«

22.05.2013 ob 7:30  

Javni zavod Krajinski park Goričko in Goričko drüjštvo za lepše vütro v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Murska Sobota in Biotehniško šolo Rakičan razpisuje ocenjevanje za »Naj ograček na Goričkon« – za najlepši gospodinjski vrt po izboru strokovne komisije v Krajinskem parku Goričko.

Predmet razpisa       
Predmet javnega poziva so vrtovi v Krajinskem parku Goričko, ki imajo poleg oskrbne tudi kulturno-krajinsko in naravovarstveno vrednost. Namen izbora je spodbuditi gospodinje/ce, da pridelujejo hrano za družino na naravi prijazen način in pri tem skrbijo tudi za videz kulturne krajine, nadaljevanje tradicije, ohranjanje sort ter tudi za ohranjanje živalskih in rastlinskih vrst v Naturi 2000 na območju Krajinskega parka Goričko.

Pogoji za prijavo        
Na izbor se lahko prijavijo vse osebe, ki so lastniki ali uporabniki vrta na območju Krajinskega parka Goričko. Vsakega prijavitelja bo obiskala strokovna komisija. Vrt si bo ogledala po predhodni najavi in ga ocenila na podlagi objavljenih kriterijev, ki bodo kmalu tudi objavljeni.

Vir: rozeinvrt

Rok in način prijave  
Prijave za »NAJ OGRAČEK« v Krajinskem parku Goričko zbiramo do 30. junija 2013. Po izteku časa za prijave se bomo z vsakim od prijavljenih dogovorili o obisku komisije, ki si bo ob navzočnosti lastnika/ce oz uporabnika/ce vrt. Ogledi bodo potekali med 1. in 15. julijem.

Prijave na razpis zbira Štefanija  Fujs po tel. številki 02 551 88 65, ali mobilni št. 031 497 204 ali na elektronskem naslovu stefka.fujs@goricko.info.

Nagrade in razglasitev
Prvi trije najboljši po izboru komisije za Naj ograček na Goričkon bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami donatorjev. Razglasitev najlepšega vrta bo na prireditvi Den Meštrov, ki jo organizira Goričko drüjštvo za lepše vütro, v Neradnovcih, 1. septembra 2013.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.