https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Filovskih goricah vlomljeno v štirinajst počitniških hišic

23.05.2013 ob 7:38  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se končale le z gmotno škodo, devetindvajset kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter pridržali eno osebo.

Na področju kriminalitete so obravnavali šestnajst vlomov, osem tatvin, tri poškodovanja tuje stvari, lahko telesno poškodbo in odvzem mladoletne osebe. V naselju Filovci, točneje v Filovskih goricah je bilo vlomljeno v štirinajst počitniških hišic. Neznanci so v prostore vlamljali nasilno, največkrat skozi okna ali vrata. Iz notranjosti so odnašali predvsem kosilnice, škropilnice, motorne žage, visokotlačne čistilce, električno orodje, televizorje, radie in druge vrednejše predmete.

V tej zvezi opozarjamo lastnike počitniških hišic, da poskrbijo za varnost objektov in, da pozorno spremljajo dogajanje okrog počitniških hišic podnevi, saj si predhodno storilci ogledajo teren. V tej zvezi si zapišite registrsko številko sumljivega vozila. Prav tako neznancev ne spuščajte v prostore, saj jim tako omogočite ogled notranjosti.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršiteljica, ki je pod vplivom alkohola kršila javni red in mir in je kljub intervenciji nadaljevala s kršitvijo, je bila pridržana na PP v Murski Soboti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Ljutomer. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2013 ob 12:28 kombijaši gost

      Le kaj so iskali v počitniških hišicah. Dajmo se policija malo zmigat. Namesto norme na cesti, ko se za vogalom opreza za neprivezanimi, bi se lahko kaj več naredilo za prepečevanje kriminala, če bi bilo več policije na terenu v nočnem času in v civilnih vozilih. V kolikor zadeva, ki sem jo zapisal ne drži, mi naj kakšen višji uradnik argumentira nasprotno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2013 ob 14:51 hasan gost

      Nočne ure so dražje kot navadne (dnevne). Država špara. Policijo uvršča v bok učiteljem, paznikom, vojakom, gasilcem. Je potrebno gasilce, paznike, carinike itd. ..........mobilizirati, da postavijo vaške straže in podobno, policistov je čedalje manj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2013 ob 19:18 mini gost

      tudi v okolici Lendave so prejšnji teden vlomili v 14 vikendov na tak način. domnevam, da so storilci isti. ni mi pa jasno, kak jih še niso dobili. morajo pa bit dobri, ker za njimi baje niso našli nobenih sledi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2013 ob 21:38 moška kurva :D gost

      naši policaji rajše sedijo v avtih pa nas stavlajo pa kasirajo kak bi pa lovile lopove...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.