https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bayern petič ali Borussia drugič?

24.05.2013 ob 13:33  

Jutri bo na londoskem štadionu Wembley potekal povsem nemški finale Lige prvakov, katerega ni pričakoval prav nišče, kaj šele upal. Toda Borussia Dortmund in Bayern München sta si vozovnico za otoški finale priigrala zasluženo in pošteno.

Borussia Dortmund je na prvi polfinalni tekmi ugnala Real Madrid s 4:1, to je bil večer poljskega napadalca Roberta Levandowskega, ki se je zapisal v zgodovino kot prvi nogometaš z doseženimi štirimi zadetki v tej fazi tekmovanja, na povratni tekmi v Španiji pa je "galaktikom" zmanjkalo čas in zmaga z 2:0 ni bila dovolj in v finale so se uvrstili rumeno-črni.

Veliko manj napet je bil dvoboj med Bayernom iz Münchna in Barcelone, kjer je bilo že po prvi tekmi 4:0 za Bavarce, tudi na povratni tekmi pa so rdeče-modri slavili, tokrat s 3:0 in ta način povsem ponižali katalonski ponos.

Prvič se bosta med seboj v finalu pomerila dva nemška kluba

To bo šele četrti "nacionalni" finale v zgodovini Lige prvakov, po španskem, italijanskem in angleške še prvič nemški finale. Zanimanje za ogled tekme v živo je izjemen, žal pa na Wembleyu samo 90 tisoč srečnežev. Tako bo imel vsak od klubov na voljo "le" 25 tisoč vstopnic za svoje navijače, zanimanje pa je tako veliko, da bi njuni navijači napolnili kar osem Wembleyjev.

Za nemške navijače, ki bodo v jutri preplavili London, pa je prav gotovo razveseljiva novica, da je angleška policija omilila stroge protialkoholne ukrepe. V okolici stadiona bodo tako vendarle točili pivo. Po navadi tega ne smejo početi v času tekme in uro pred prvim sodnikovim žvižgom.

Slovenec Damir Skomina bo četrti sodnik

Jutrišnji obračun pa bo imel tudi slovenski pridih. Naš sodnik Damir Skomina sicer ne bo sodil same tekme, bo pa prisoten ob igrišču kot četrti sodnik. Nemški časnik Bild ga vidi kot mediatorja med "petelinoma" Jürgenom Kloppom in Matthiasom Sammerjem.

Če gre soditi po dogodkih iz preteklosti, se zna zaiskriti tudi ob igrišču. Bayernov trener Jupp Heynckes je na klopi navadno kar miren, precej bolj čustveno pa tekme spremlja njegov precej mlajši stanovski kolega Klopp, trener Borussie. Prav Klopp se je na derbiju z Bayernom pred tedni že sporekel z Sammerjem, športnim direktorjem Bayerna, sicer pa nekdanjim nogometašem Borussie.

Na stavnicah favorit Bayern, igralcem Borussie obljubljeno 150 tisoč evrov

Na stavnicah za favorita velja Bayern, ki je tudi letos osvojil naslov državnega prvaka. Bavarci so zbrali 25 točk več od Borussie, jutri to ne bo pomenilo prav nič. Igrala se bo samo ena tekma, kjer bo odločala dnevna forma in sreča, in Dortmundčanom verjetno kar ustreza, da vsi računajo na Bayernov naslov, sami pa bodo tako šli bolj sproščeno v tekmo.

Imeli pa bodo tudi veliko motivacijo in finančno vzpodbudo, saj bodo v primeru, če po letu 1997 v klubske vitrine vrnejo pokal, bogatejši vsak za 150 tisoč evrov. Naj zmaga boljši!

Kaj menite, kdo bo slavil jutri? Si upate napovedati končni rezultat?

Foto: svetovni splet

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2013 ob 15:21 pivo in viršlin gost

      BVB zmaga 2:0. Tej lekar majo licenco.Ve pa Mura tudi dobi , zato ka je dober klub. Ka te zaj moreš če nega sponzorov in pejnez.Glavno ka trenutno najboukši fuzbal špilajo v Sloveniji. ( Maribor nema več motivacije).

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2013 ob 12:52 MIASANMIA gost

      Bayern bo prvak. Zadnjih nekaj let so prakticno fenomenalni, sploh pa letosnjo sezono. Letos jih ni kos nobena ekipa!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.