https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na ogled Tri slike Mitje Ficka

Murska Sobota, 26.05.2013 ob 8:00  

Sinoči so v galeriji Robin odprli razstavo pomurskega akademskega slikarja Mitje Ficka z naslovom »Tri slike«.


Mitja Ficko, rojen l. 1973 v Murski Soboti, je študiral slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, zaključil je tudi magistrski študij in od leta 2004 deluje kot samostojni kulturni delavec. Je avtor številnih samostojnih razstav, v zadnji letih so to bile npr.: Tri slike, tretjič v galeriji Srečišče v Ljubljani; Das Ende von Labyrinth v galeriji ZINK v Berlinu,  "Prinašalka Luči" – slikarska instalacija v galeriji TukatMunga v Ljubljani; Mala hiša – Mali sve v galeriji Salsaverde v Izoli … Poleg tega je Mitja Ficko s svojimi deli sodeloval pri številnih skupinskih razstavah.

Za svoje delo je Ficko prejel različne nagrade in štipendije – rezidenčno štipendijo Ministrstva za kulturo RS za LIA projekt v Leipzigu (2011), delovno štipendijo Ministrstva za kulturo RS (2005), nagrado Zlata ptica za likovno umetnost (za ciklus Kamni, 2003) itd.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.