https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vox populi: Janševa SDS znova na vrhu, Židan med politiki na četrtem mestu

27.05.2013 ob 8:30  

Janševa stranka je po osmih mesecih na vrhu lestvice priljubljenosti znova prehitela stranko SD. Med politiki pa najbolj priljubljen še vedno ostaja predsednik države Borut Pahor.


Kot poroča 24ur, so razultati javnomnenjske raziskave Vox populi pokazali, da se je stranka Janeza Janše po osmih mesecih ponovno povzpela na prvo mesto, od koder je zrinila doslej vodilno SD.

Če bi bile volitve danes, bi anketiranci Janševemu SDS-u namenili 16,6 odstotka glasov (pet odstotnih točk več kot pretekli mesec), SD bi bili drugi s 14,8 odstotki glasov, Pozitivna Slovenija pa tretja z 9,5 odstotki glasov. Vprašani so v tokratni anketi 3,6 odstotka glasov namenili SLS-u, 3,4 odstotka DeSUS-u, Novi Sloveniji 1,8 odstotka in Državljanski listi 1,6 odstotka glasov.

www.glasslovenije.com

Borut Pahor ostaja na vrhu lestvice, Židan na četrtem mestu

Na vrhu lestvice priljubljenosti med slovenskimi poliitiki kraljuje predsednik države Borut Pahor, sledijo pa mu evropski komisar Janez Potočnik in premierka Alenka Bratušek, ki pa ji je v tokratni anketi ocena nekoliko padla. Po priljubljenosti jim sledijo še kmetijski minister Dejan Židan, Andrej Vizjak, Karel Erjavec, Lojze Petere, Gregor Virant, Jelko Kacin in Majda Potrata. Na repu lestvice se nahajata Janez Janša (18. mesto) in Zoran Janković (19. mesto).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2013 ob 8:55 DOBRO JUTRO gost

      Normalno,vodi stranka, ki je ne samo najboljša in najbolj državotvorna, kar stalno dokazuje, ampak je tudi najbolj načelna in vodi jo daleč najboljši SLO politik, ki se je že dokazal kot borec za svobodno in demokratično SLO , kot predsednik vlade in kot najuspešnejši SLO državnik, ki je uspešno vodil EU...

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2013 ob 9:00 Alf gost

      Komaj se nekaj premika ker ni SDS v vladi....mal si otpri oči...ali si pa kaki glupi kmet...........

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2013 ob 9:42 alfialfi gost

      premika se.....ja......samo po SDS tračnicaj.....to je že tudi vsak sprevidel....tej bi samo talali....malo izbrisanin, malo JLA upokojencem...malo javni upravi!!! samo ka ostanejo na oblasti, mi pa bomo to plačevali. Samo Janša je imel ja*ca in rekel: trošimo, kolikor ustvarimo.....vse ostalo pa po balkansko...samo, da se danes živi! Torej....sami spravljate Janšo nazaj na oblast, saj se je narodu le začelo svitati.....upajmo, da ne bo prepozno. Zato bo imel Janša vsak dan več volivcev, zagotovo!!!

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2013 ob 9:52 gost abc gost

      Gost dobro jutro in še ostali, res ste bolani. Jnaša je naj politik, je ampak naj pokvarjeni,kar jih je bilo kdaj v zgodovini SLO. To mu bodo pokazala tuja sodišča, ker mu domača ne upajo, saj jih terorizira. Kar se pa tiče izbrisanih pa je tudi dobil po grbi od Evrope, in tam naj bi ga cenili? Pahorju ne sega niti do kolen in mu nikoli ne bo, pa še komu drugemu. Že zdavnaj bi moral odleteti, in tako je v vsaki demokratični državi. Dokler pa bo on direktiral demokracijo pa bo tako, kot je. Vsak dan več volilcev,ki so pozabili na njegove patrije, orožja tajkunstva ... oj ubogi oprani slovenceljni. Nekoč bo vaš veliki haj vodja zbrisal iz te državice, ki so bo oddahnila, kaj pa vi?

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2013 ob 10:10 ide, ide gost

      Vse bolj se vidi, ka ma Janša še kak prav...

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.05.2013 ob 14:43 gost- vidin gost

      Ja rejsan ma Janša prav,da dela za sebe. Nej je za razmiti lidij, šteri ga po vseh aferah, po vseh klofutah, štere je dobo iz Evrope še podpirajo. Tomi se tudi tujci čudijo, da z njimi gučiš. Naj nešče povej, ka je tak dobroga napravo, razen za sebe pa za tiste šteri o njegovih nečednostih, preveč znajo? Narod je bogme slejpi,samo čez čas, da de vse prišlo na den, ka do te pravli, te do se potuhnili, pa do stranka obrnjenih kaputov, kak je Janša sam. Tudi san je bil nekoč velki komunist pa se je joko, da je nej bil izvoljen v skupščino. Narod, adijo pamet.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.05.2013 ob 16:10 čiko gost

      Janša in njegova politika z vso to sdanjo opremo v parlamenti mislim tej ki še so to je vse gnilo zato pa je to kej je.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.05.2013 ob 20:15 gost gost

      Ja, nej vam trbej Janšo. Van trbej Jankoviča. Srbskoga čistuna, čistoga Slovenaca, najbolj neskurumpejranoga človečeka ka ga je mati zemla rodila. Tau vi nucate ništeni. Daj zbudite se. Rajši man staugezerokrat Janšo, pa kakšen god bil. Kak politiki njemi ne segne do kolena nišče.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.