https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso v Selu

Selo, 28.05.2013 ob 12:40  

V nedeljo je potekalo tradicionalno deveto Srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso v Selu. Ob lepem vremenu so svoje veščine z ročno koso pokazali tekmovalci iz kar desetih držav.


Na tekmovanju so sodelovali tekmovalci iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske, Romunije, Češke, Slovaške in Slovenije. Pomerili so se v kategorijah člani, članice in veterani ter v štafeti v košnji za srednjeevropski pokal. Dogajanje pa so popestrili s tekmovanjem s strižnimi kosilnicami ter pionirji, ki bodo poskrbeli, da košnja z ročno koso ne bo šla v pozabo.

Svoje dolgoletne izkušnje v košnji pa sta pokazala 100-letni Koloman Sabotin iz Vučje Gomile ter 80-letna Ibolka Makari iz Sela.

Nato je sledil kulturni program, kjer so se predstavili domačini ter pevci in plesalci iz okoliških krajev. Svoje plesne in pevske veščine pa so pokazali tudi gostje iz drugih držav. Po kulturnem programu je sledila podelitev priznanj najbolšim koscem. Podrobnejše rezultate si lahko ogledate v priponki.

Člani:

1. Lubomir Košut (Slovaška)

2. Bukovec Borut (Slovenija)

3. Kecman Mirko (BIH)

Ženske:

1. Morar Maria (Romunija)

2. Puhan Marija (Slovenija)

3. Agnesa Zemencikova (Slovaška)

Veterani:

1. Janko Haladin (Slovenija)

2. Jože Škrabec (Slovenija)

3. Karel Brelih (Slovenija) 

Ekipno:

1. Slovenija 3 - Jezeršek, Škrabec, Koren

2. Slovenija 1 - M. Makari, Erniša, Bukovec

3. Slovenija 4 - L. Šijanec, J. Šijanec, Fere

Pionirji:

1. Zala Janža (Slovenija)

2. Martin Nemet (Slovenija)

3. Maj Janža (Slovenija) 

Strižna kosilnica:

1. Hull Štefan (Slovenija)

2. Anton Rančigaj (Slovenija)

3. Sukič Primož (Slovenija)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    02.06.2013 ob 10:10 gost gost

    SE VIJDE,KA STA GLAVNEVA ORGANEZAZORA VEČ NEJ POPOLARNEVA,KA VEČ SPLOJ NEGA KOMENTAROF-MALO NAJ SE ZAMIJSLETA! ŠKODA,KA MO DALE PRSTE MANTRAO........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????

    4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.