https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Jutri se bo v Lendavi igral ameriški nogomet

Lendava, 07.06.2013 ob 15:00  

Na stadionu NK Nafta v Lendavi se bo jutri ob 16:00 odvil že 3. tradicionalni Lendava Bowl. Na njem se bosta pomerili ekipi Silverhawks iz Ljubljane in Wolves iz Budimpešte.

Začetki zdaj že tradicionalnega Lendava Bowla izvirajo z ideje, ko sta se predsednik Uroš Valant in bivši igralec Lovro Pratnekar pogovarjala o možnostih promocije ameriškega nogometa v severozvhodnem delu Slovenije. Ker so v ligi Sportklub CEFL igrali tudi proti Madžarom, se je utrnila ideja, da bi se ekipi dobili nekje na pol poti. Leta 2011 je tako prišlo do prvega dvoboja, ki je prerasel že v tradicionalni derbi. Uvodno tekmo so naši izgubili, a so že naslednje leto vrnili Madžarom. Pred dvema tednoma so ŠD Srebrni sokoli (Silverhawks) premagali Volkove (Wovles) z rezultatom 47:33, kar je dobra popotnica za sobotni derbi, ko se nam obeta napet dvoboj.

Tokrat pa bodo za slovensko ekipo zaigrali tudi štirje Pomurci, nekateri že dolgoletni igralci drugi pa šele začenjajo kariero v ameriškem nogometu. Povprašali smo jih zakaj so se odločili za ameriški nogomet in ne za klasičnega, ki je zelo popularen v Prekmurju, ter kaj pričakujejo od sobotnega derbija.

Mihael Pozderec #94:

1. Ameriški nogomet se mi je vedno zdel bolj zanimiv. Sprva sploh nisem vedel, da se to dejansko igra v Sloveniji, ko pa sem izvedel pa sem moral takoj na trening in poskusiti. Je pa mi tudi bolj všeč, ker je pri navadnem nogometu vedno več nešportnega vedenja. Treniram že drugo leto in bom še seveda tudi dlje.

 

2. V soboto pričakujem dobro tekmo, katero seveda moramo zmagati, kar tudi bomo, če damo vse od sebe. Fajn bi pa bilo čim več igrat.

Andrej Copot #41:

1. Za Ameriški nogomet sem se zanimal že dalj časa. S prihodom v Ljubljano pa sem zbral pogum in se pridružil Silverhawksom in začel s treningi. Zaenkrat treniram približno pol leta. Za to igro sem se odločil zato, ker v Sloveniji še ni tako razvita in ker želim to igro predstaviti in približati tudi tistim ljudem, ki je zaenkrat še ne poznajo.

 

2. V soboto pričakujem dobro in borbeno tekmo naše ekipe in seveda zmago, s katero bi ohranili možnosti za uvrstitev v finale lige CEFL. Upam pa tudi, da tudi sam dobim kakšno priložnost za dokazovanje.

Marko Štumpf #47:

1. Kontaktni ameriški nogomet igram zdaj prvo leto, prej sem 2 leti treniral "flagfootball". Čeprav imam rad tudi navaden nogomet, enostavno manjka adrenalin in kontakt.

 

2. Vsako tekmo gremo na zmago, tako da drugo ni za pričakovati, moja največja želja je, da se na tribunah zbere lepo število ljudi in se najdejo kakšni fantje, ki bodo mogoče "našli" sebe v tem športu in se v prihodnosti pridružili kakšni izmed ekip na slovenskih tleh.

Andrej Šadl #36:

1. Ameriški nogomet igram sedaj že peto leto. Igra pri ameriškem nogometu je bolj taktična in zahteva več fizične ter psihične moči, kar meni osebno bolj ustreza, saj se nikoli nisem našel v navadnem nogometu.

 

2. V soboto pričakujem napet dvoboj, kjer bo doseženih veliko zadetkov po zraku z naše strani. Pričakujem tudi precej teka nasprotne ekipe, tako bo prva zadolžitev obrambe ustaviti igro po tleh. Osebno verjamem v našo zmago, a potrebujemo tudi pomoč s tribun.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2013 ob 19:37 dejan gost

      mislin sloveija ima vse! Trbelo bi te športe tudi malo omejiti!! V vaskšon takšnon dreki se zapravljajo pejnezi

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2013 ob 23:09 TAKO gost

      se strinjan zapravlajo se pejnezi od tistih keri špilajo :D ne boj se nejdejo nikši državni pejnezi za te šport, niti cent nej :D

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.