https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najlepša je Prebujanje goričke vasi

08.06.2013 ob 15:00  

V okviru praznovanja 10. obletnice ustanovitve Krajinskega parka Goričko je Javni zavod Krajinski Park Goričko razpisal 5. fotografski natečaj: "Goričko 2013 - 10 let Krajinskega parka Goričko".


V objektiv je bilo potrebno ujeti tipično kulturno krajino Goričkega, značilne krajinske in arhitekturne vzorce, ki gradijo prepoznavnost Goričkega ali spremembe kulturne krajine Goričkega skozi obdobje 10 let. Najbolje je to uspelo naslednjim fotografom:

1. mesto: Dejan Rocner za fotografijo Prebujanje goričke vasi

2. mesto: Luka Veren za fotografijo Zimsko jutro na Kugli

3. mesto: Bojan Sobočan za fotografijo Dobro jutro Goričko

4. mesto: Nataša Kos za fotografijo Ob poti

5. mesto: Štefan Županek za fotografijo Sončna njiva

6. mesto: Ana Celec Gorička panorama

7. mesto: Tadej Lainšček za fotografijo Pot med  njive

Učenci osnovni šol pa so imeli za motiv naravno in kulturno krajino ter življenjski prostor (travnike, gozdove, sadovnjake, potoke, mlake, ipd.) oziroma življenjsko pestrost (rastline, živali, glive). Najboljši fotografi v tej kategoriji pa so naslednji:

1. mesto: Uroš Podlesek za fotografijo Klopotec

2. mesto: Klara Časar za fotografijo Modri svet

3. mesto: Nina Godina za fotografijo Kapljice na polju

4. mesto: Zoja Tot za fotografijo V morju modrine

5. mesto: Blaž Forjanič za fotografijo Simfonija kapljic

6. mesto: Veronika Jakopič za fotografijo Polja

7. mesto: Katja Krenos za fotografijo Majhna na Velikem otoku

8. mesto: Saška Gaal za fotografijo Maneken na roži

Žirijo so sestavljali Tomo Jeseničnik, ki se že od svojih najzgodnejših korakov na poti poklicnega fotografa zaveda pomena svetlobe, Petra Draškovič, ki pravi, da je fotografija dokument danega dogodka in izjemno naravoslovno sredstvo, saj informira in vzbuja čustva ter Silva Nemeš, ki se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo in uživa pri gledanju ustvarjanja fotografskih motivov narave mladih osnovnošolcev.

Za tiste, ki bi si radi ogledali zmagovalne fotografije, bodo na ogled do 30. 11. 2013 na gradu Grad.

Več fotografij v spodnji galerij...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.