https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nuša Mihalič med nagrajenci natečaja »Ruska kapelica«

10.06.2013 ob 9:00  

Nuša Mihalič, dijakinja drugega letnika ljutomerske gimnazije, je med petimi izbranci na nagradnem natečaju Ruska kapelica, ki za nagrado potujejo v Moskvo.


V petek, 7. junija, sta v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani podpredsednik Društva Slovenije Rusije Igor Furlan in predstavnica upravnega odbora Društva Slovenija Rusija Jerneja Judež podelila nagrade zmagovalcem ustvarjalnega natečaja Ruska kapelica kot simbol rusko-slovenskega prijateljstva. Potrdilo o sodelovanju v natečaju in kupon za brezplačno 5-dnevno potovanje v Moskvo je prejela tudi Nuša Mihalič, dijakinja GFML. Nagrado je prejela za delo v nominaciji GRAFITI.

Ostale nagrajenke so Andreja Črnigoj, OŠ Šturje, Nuša Jeram, Gimnazija Jurija Vege Idrija, Tina Tanja Zaletelj, OŠ Simona Jenka Smlednik in Neža Pintarič, OŠ Križe.

Nuša Mihalič (druga z leve)

Na natečaju sodelovalo 134 učencev in dijakov

1. junija se je končalo glasovanje za ustvarjalna dela v projektu Ruska kapelica kot simbol rusko slovenskega prijateljstva. Na natečaj se je prijavilo 134 učencev in dijakov iz 23 osnovnih šol in gimnazij, ki so na elektronski naslov Sklada Toneta Pavčka poslali 165 ustvarjalnih del. Vsa prispela dela so bila objavljena na socialnem omrežju Facebook na profilu Ruska kapelica pod Vršičem. V zadnjih dveh majskih tednih je ta profil obiskalo več kot 3.000 ljudi, svojo naklonjenost projektu je izkazalo več kot 500 ljudi, kar govori o priljubljenosti in popularnosti projekta. Ker so obiskovalci profila v veliki večini mladi ljudje od 13. do 17. leta starosti in njihovi starši, je glavni cilj projekta – seznanitev mladih s temo 100. obletnice prve svetovne vojne in s spomenikom tega obdobja v Sloveniji – Rusko kapelico, popolnoma dosežen.

Nagrajeno delo v nominaciji grafiti (Nuša Mihalič)

Foto: »Ruska kapelica pod Vršičem« (Facebook)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.