https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tekmovanje v košnji trave

11.06.2013 ob 10:30  

V nedeljo se je odvilo že 27. tekmovanje v moški in ženski konkurenci košenja trave, v vasi Vogričevec. V prelepem vremenu se je zbralo veliko število ljudi, ki so prišli navijat za svoje favorite, vse skupaj pa je povezoval Roman Marič.

Tekmovanje v košnji trave se je pričelo z žrebanjem številk, kar pomeni, da si je vsak izžrebal številko parcele, katero je kosil. Zmagal ni nujno tisti, ki je bil najhitrejši, temveč so ocenjevali tudi kvaliteto košnje. Za prva tri mesta so podelili pokale. V moški konkurenci je zmagal Šijanec Lovrenc iz Jamne, drugi je bil Koren Janez iz Bratoncev in tretji Šijanec Jernej Iz Jamne. V ženski konkurenci je zmagala Šiftar Vera iz Podgradja, druga je bila Stojnšek Simona iz Vogričevec in tretja Žnidarič Cvetka iz Stare Nove vasi. Pokale so podelili tudi najstarejšim udeležencem košnje. Pri ženskah je bila to Marica Herec, letnik 1941 (na njenem travniku se je tekmovanje odvijalo), pri moških pa Vrbnjak Franc Radoslavci, letnik 1936. Pridružila sta se tudi najmlajša kosca, in sicer  Maj 10 let in Zala 12 let iz Bratonec, ki sta iz društva koscev in kosic Slovenije. Zala je priskočila na pomoč najstarejši Marici in skupaj sta dokončali delo.

Po košnji so vse tekmovalce in obiskovalce postregli z bogračem, da so lažje počakali na razglasitev rezultatov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.