https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Športaj s Klinko na radgonskih Tratah

Gornja Radgona, 14.06.2013 ob 9:55  

Študentsko-mladinski klub Klinka to soboto, 15. 6. 2013, prireja odštekani športni dogodek na športno-rekreativnem centru Trate (tik ob Pomurskem sejmišču) v Gornji Radgoni.  Obiskal jih bo tudi evropski prvak in svetovni podprvak Dejan Vajs.

»Športaj s klinko« je enodnevni športni dogodek, namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa skozi šport in predstavitvi športov, ki v našem okolju niso prisotni vsakodnevno. Obiskovalcem želijo ponuditi športno ekstazo v smislu udejstvovanja in predstavitve čim več športov, ki jih lahko sami brezplačno preizkusijo.

Športanje s Klinko bo letos potekalo že tretjič, pri sami prireditvi pa sodeluje že več kot 15 organizacij, ki so se poistovetile z dogodkom. Pester program se v letu 2013 deli na turnirski in predstavitveni del.

Program razdeljen na dva dela

Turnirski del bo potekal v tekmovalnem, a še vedno sproščenem vzdušju, za vsakega izmed njih je razpisan tudi nagradni sklad. Obiskovalci se bodo ob predhodni prijavi lahko pomerili v naslednjih turnirjih:

•          Beachvolley (nagradni sklad 600 €)

•          18. Streetball pomurje open 2013 (nagradni sklad 60 0€)

•          Slackline (nagradni sklad 200 €)

•          Blade & skate kontest (nagradni sklad 200 €)   

•          Mali nogomet (nagradni sklad 1000 €)

•          Tenis (nagradni sklad 400 €)

Predstavitveni del pa vključuje športe, ki niso na voljo vsakodnevno. V tem delu strmijo k inovativnosti in rahlemu ekstremizmu. Obiskovalci bodo lahko uživali ob:

•          Big airbag showu 

•          Freerun poligonu 

•          Body zorb-ih

•          Kickbox-u – obiskal jih bo evropski prvak in svetovni podprvak Dejan Vajs.

•          Frizbee showu

•          Longoboardingu

•          Nogometu na milnici

•          Skokih na trampolinu

Poskrbljeno je tudi za otroke, ki bodo lahko brezskrbno uživali na napihljivih gradovih.

Eden izmed primarnih ciljev prireditve je tudi ozaveščanje širše publike o prednostih športnega življenja in njegovem pozitivnem vplivu na počutje in razvoj, v ta namen se bodo obiskovalci lahko pozanimali na stojnici društva, ki ga sestavljajo študenti Medicinske fakultete iz Maribora. Na stojnicah se predstavljajo tudi ostale organizacije oz. društva, ki so se poistovetila s športnim dogajanjem.

Dogodek se zaključuje z večernim delom, na športnem party-u, ki bo potekal v Trend caffe-ju! Dresscode: športno!

Prijave in dodatne informacije na spletni strani: www.klinka.si/sportaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.