https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sedmi dan ekovasi – Kako naprej?

16.06.2013 ob 8:15  

Že sedmi pomladni Dan ekovasi se tokrat  izvaja v Prekmurju, natančneje v Art središču, zavodu za razvoj in umetnost, ki se nahaja na robu vasi Središče, tik ob Madžarski meji.

Dan ekovasi vsako leto združi več kot 200 ustvarjalcev trajnostne družbe in celostno zdravega življenja: ekologe, sonaravne vrtičkarje in kmetovalce, permakulturnike, arhitekte, strokovnjake za gradnjo zdrave skupnosti in gradnjo hiš iz naravnih materialov in tako dalje.
Včerašnji del praznika življenja in sonaravnosti je potekal po metodi Odprti prostor in je nudil zelo širok spekter uporabnih znanj in veščin ter obilo zabave. Rdeča nit obravnavanih tem je bilo vprašanje: "Kako naprej?" Vpletli so tudi nekaj tradicionalnih aktivnosti, kot je na primer lončarstvo. Za kosilo so poskrbeli tako, da so sestavili mozaik skupne kuhinjske ustvarjalnosti iz jedi, ki so jih prinesli s seboj.

Danes pa bodo nadaljevali z zeliščarskim sprehodom, bliskovito permakulturno delovno akcijo, delavnico izdelave rastlinske čistilne naprave, obiskom eko-socialne kmetije Korenika in drugih lokalnih zanimivosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.