https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

PGD Bolehnečici proslavili 80-letnico delovanja društva

Bolehnečici, 17.06.2013 ob 10:00  

Včeraj zvečer so v Bolehnečicih proslavili 80-letnico Prostovoljnega gasilskega društva Bolehnečici, katerega zgodovina se je začela pisati že leta 1933. Ob tej priložnosti so pripravili gasilsko parado in proslavo ter podelili priznanja.


Društvo je bilo ustanovljeno pod imenom Prostovoljna gasilska četa Žihlava. K sodelovanju so pristopili tudi vaščani Bolehnečic in tako se je leta 1936 društvo preimenovalo v Prostovoljno gasilsko četo Žihlava-Bolehnečici. Prvi predsednik je postal Anton Pintarič iz Žihlave, poveljnik pa Julij Rantaša iz Bolehnečic. Že naslednje leto se je društvo preimenovalo v Prostovoljno gasilsko četo Bolehnečici.

Vse do danes je vaško-gasilski dom ostal zbirališče vseh vaščanov, kjer se družijo in proslavljajo različne dogodke. In tako je bilo tudi včeraj.

Gasilski paradi je sledil kulturni program pred gasilskim domom. Program je vodila Breda Žunič. Pozdravnim govorom, ki so jih pripravili predsednik PGD Bolehnečici Branko Senčar, predstavnica GZ Slovenije in GZ Pomurja Andreja Novak Görgeš, predstavnik GZ Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Klemenčič ter župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, je sledila glasba ob harmoniki, kitari ter disco dance. Farni župnik Boštjan Ošlaj je blagoslovil prenovljen gasilski dom, asfalt in gasilce Bolehnečic, temu pa je sledila zabava, za katero je poskrbel ansambel Prleški Kvintet. Poskrbljeno je bilo za hrano in pijačo, ni pa manjkalo tudi dobrot iz kmečke peči.

Dobitniki zahval so bili: Občina Sv. Jurij ob ščavnici, GZ Sv. Jurij ob Ščavnici, Jože Slana, Janez Kaučič, Mirko Vamberger, Feliks Rantaša, Franc Štuhec, Alojz Štuhec, Jože Lančič, Janko Šijanec, Anton Rantaša, Franc Špindler, Franc Kšela in Branko Gerlica.

Foto in besedilo: Alenka Mihalič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.