https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

2,2 milijona evrov evropskih sredstev za nekdanje delavce Mure

19.10.2010 ob 13:00  

Vloga Slovenije za pridobitev evropskih sredstev iz Globalizacijskega sklada je bila uspešna. V Bruslju je bilo potrjenih 2,2 milijona pomoči za preko 2500 preseženih delavcev Mure.

Evropska komisija je ugodila vlogi, ki jo je Ministrstvo za delo posredovalo 28. aprila letos. Skupna ocena vrednosti vloge je 3,4 milijona evrov, od tega bo Evropska unija za pomoč delavcem nekdanjega tekstilnega velikana Mure iz globalizacijskega sklada sofinancirala 65 odstotkov, kar znese nekaj več kot 2,2 milijona evrov.

Sredstev ne bodo dobili brezposelni neposredno, ampak zavod za zaposlovanje

Evropsko pomoč pa nekdanji delavci Mure ne bodo dobili neposredno, ampak bo namenjena za financiranje različnih oblik pomoči, ki jih v okviru aktivne politike zaposlovanja izvaja zavod za zaposlovanje. Šlo bo za pomoč pri iskanju zaposlitve, izobraževanja in prekvalifikacije, poklicno usmerjanje, motivacijske delavnice, spodbujanje samozaposlitve in podjetniške pobude.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. SONCE
      19.10.2010 ob 23:21 SONCE

      čESTITKE VSEM, KI JIM JE TO USPELO. Zdaj pa na delo. V nedeljio 24. oktobra pa ne pozabite iti na volitve - Milana KERMANA ZA ŽUPANA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. kiki75
      20.10.2010 ob 20:16 kiki75

      SEVEDA BOMO VOLILI DR.GOMBOŠIJA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.