https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Krvi za zdravljenje Nedeljka ne primanjkuje

18.06.2013 ob 9:30  

Bližnji ponesrečenca v prometni nesreči želijo z organiziranjem krvodajalske akcije pomagati k hitrejšemu ozdravljenju njihovega sina, toda mariborska transfuzija zagotavlja, da so zaloge krvi še vedno zadostne.


Po prometni nesreči, ki se je pred dnevi pripetila v Gorišnici, se hudo poškodovan Nedeljko Könye iz Čepincev zdravi v UKC Maribor. Ker je bilo za njegovo dosedanje zdravljenje potrebno več deset litrov krvi, so se njegovi bližnji odločili organizirati krvodajalsko akcijo, s katero bi obnovili zaloge krvi. Nedeljko ima krvno skupino AB+, torej lahko sprejme praktično skoraj kakšno koli krvno skupino.

 

Medtem nas je poklicala Albina Knap iz Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota ter na obvestila, da po navodilih predstojnice mariborske transfuzije Lidije Lokar zaloge krvi še vedno zadostne in je ni smiselno kupičiti na zalogo, saj ima kri omejen rok trajanja in po enem mesecu se zavrže.

Vsem zainteresiranim, ki so želeli pomagati Nedeljku, javilo se jih je okoli 300, pa sporočajo, da naj se udeležijo rednih krvodajalskih akcij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2013 ob 12:17 baba mara gost

      za božjo voljo ljudje, ki ste zdravi pomagajte. Bilo je pred petdesetimi leti, ko so nastopile pri meni, pri porodu moje hčerke,hude težave. Takrat je bil zelo redek telefon kaj šele fb. Moji starši so šli po naši vasi in naprosili za en avtobus (okrog 40) krvodajalcev Hvala vsem, ki so še med nami, mogoče brez njih ,danes tega nebi pisala. Marica Horvat

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2013 ob 12:56 Smexii gost

      .. nikoli san nej bila darovalka, pri srci me stisne, kda si zmislin na to, ali za tebe Kobo, san se odločila, ka mo šla prek toga, pa ti pomagala.. drži se, kolega :/

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2013 ob 17:29 pač en gost

      Le dajte kri pijančeku ki se vsede v avto, le dajte pomagajte mu da bo lahko dalje pil!!!!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2013 ob 17:53 1111 gost

      gost-pač en-ZAMISLI SE!!!!!!! RAD BI TE SREČAL!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2013 ob 17:57 aaa gost

      Pomurec! v takših temah bi bilo lepo ukinit komentejranje, ker kreteni vsepovsod obstajajo!! me zanima, če bi ta pičkolizec to izjavil v javnosti?!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2013 ob 19:26 JAZ gost

      Gost-Pač en....Zaj ali si star 9 let ali pa si totalno retardan, ker saki, ki ima bar 1% delujočih možganov nebi kaj takšoga pomislo, kaj še le napijso. Tvoja mama je sigurno ponosna na tebe! lp!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.06.2013 ob 19:39 pikicaaa gost

      Gost-pač en: malo prej premisli kaj pišeš. Pa toliko za informacijo, Nedelko NI vozil avtomobila!!! In Nedelko ni kriv za nesrečo!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.06.2013 ob 19:44 mala gost

      pač en ka takse pijses nikoli pa ne vejs kak bos tij potreboval krv ali pa pomoc nesreca nikoli ne pociva zatou malo razmisli prej kak pijses kaksi komentar

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.06.2013 ob 20:39 goričko gost

      Očitno še obstajajo dobri ljudje, ki radi pomagajo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.06.2013 ob 15:42 Karma gost

      Dragi pač en... Ko boš imel ti, ali kdor koli od tvojih bližnjih kakršne koli težave, se spomni na te tvoje besede! Lp, tvoja karma!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.