https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svet šole izbral Čerpnjakovo

Murska Sobota, 20.06.2013 ob 7:30  

Svet zavoda Osnovne šole III Murska Sobota je izvolil novega ravnatelja te šole. Med tremi kandidati je največ glasov dobila dozdajšnja pomočnica ravnateljice Sonja Čerpnjak.

 

Sonja Čerpnjak je do sedaj opravljala funkcijo pomočnice ravnateljice na 3. OŠ in bi naj bila v svojih krogih cenjena. Danes bo o Čerpnjakovi glasoval še mestni svet MO Murska Sobota, ki pa daje samo mnenje, ki ni zavezujoče. Prav tako jo bo moral potrditi še pristojni minister.

Foto: www.famm-mf.si

Postopek izbire

Na Osnovni šoli III Murska Sobota je potekal postopek izbire novega ravnatelja. Na razpis naj bi se prijavilo pet kandidatov, pri čemer dva naj ne bi izpolnjevala razpisnih pogojev. Svet zavoda šole je tako novega ravnatelja izbiral med tremi kandidati, in sicer med sedanjo pomočnico ravnateljice tretje osnovne šole Sonjo Čerpnjak, mestnim svetnikom iz vrst LDS-a Zoranom Kosom in Damjanom Gašparičem. Svet zavoda izvolil sledeče. Med tremi kandidati je največ glasov (8) dobila dozdajšnja pomočnica ravnateljice Sonja Čerpnjak, mestni svetnik Zoran Kos (3 glasove), tretji kandidat Damjan Gašparič je ostal brez glasu podpore.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2013 ob 8:33 Rakičanec gost

      Čestike za imenovanje. Verjamem, da jo bo uspela popeljati med najboljše osnovne šole Pomurja, na mesto kjer je nekoč že bila. Najboljša izbira!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.06.2013 ob 9:11 gost občan gost

      Upam, da bo znala prisluhniti mladim , ki so se odločili za učiteljski poklic in iščejo zaposlitev. Večina ravnateljic po šolah samo jamra, da ni zaposlitev in jih v bližnji prihodnosti ne bo, ker, da je po šolah že preveč učiteljev. Se pravi, da so jih preveč zaposlovali, sedaj pa so odveč. Po drugih službah v javnem sektorju take odpustijo, tu pa jih prerasporedijo. Kaj pa kvaliteta pouka?

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.06.2013 ob 19:24 gost gost

      Upam, da bo znala prisluhniti mladim , ki so se odločili za učiteljski poklic in iščejo zaposlitev. Večina ravnateljic po šolah samo jamra, da ni zaposlitev in jih v bližnji prihodnosti ne bo, ker, da je po šolah že preveč učiteljev. Se pravi, da so jih preveč zaposlovali, sedaj pa so odveč. Po drugih službah v javnem sektorju take odpustijo, tu pa jih prerasporedijo. Kaj pa kvaliteta pouka? 20.06.2013 ob 9:11 Čuj, ka pa ti štrikaš? Verjetno si ena brezposelnih čemernih školnikujc, ka tak dobro poznaš tematiko? Ali tvoja logika je dobra samo za tebej: torej, preveč je zaposlenih...po tvojon pisanji bi naj te odpistili in zaposlili kakše mlade...samo meni se računica te nekak ne izide...če poenostavin: 10 - 5 = 5 +5 = 10 ??? Ka bi te tu ona lejko napravila boukše? Aja...ena izmet tistih petih novih bi bila ti?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.06.2013 ob 20:04 gost jaz gost

      Gost gost, če si nej razmo poante napisanega te se ne oglašaj, pa ne piši bedarij. Prvič san sploh nej učitelca, niti učitel, ampak imam službo v čisto drugem sektorju. Mi je pa poznana problematika mladih s tovrstno izobrazbo. Zato je rejsan boukše, ka svoje komentare javno ne iznašaš, ampak jih obdrži za sebe, ker so brez vsake zveze z realnostjo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.06.2013 ob 20:39 gost gost

      gost jaz: poanto razmiš lekaj samo tij.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.06.2013 ob 22:46 Skoro sosed gost

      Vaj, pa včasi, kak dejte, san bil mal zatreskane v lejpo, skoro sosedo!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.06.2013 ob 12:37 nekdanji učenc gost

      ja pa rejsan so same lepe učiteljice na tej šoli,ene so me učile pa so še vedno v dobri formi. ja pa fala bauge ka je nel KOUS bil izvoljeni

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.06.2013 ob 13:47 Staris gost

      Sonja je do sedaj bila tako čudovita učiteljica kot pomočnica. Verjamem, da ji bo uspelo narediti najboljše iz te šole.... Sama sreča, da samooklicanemu ravnatelju Kosu ni uspelo...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.06.2013 ob 8:41 bean gost

      Super informacija. Odlična izbira. Sonja je prava za to.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.06.2013 ob 21:38 Carlos gost

      V Pomurje v glavnem ženske za šolskim krmilom. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.06.2013 ob 21:41 Carlos gost

      Sam se zavzemam, da je lahko ravnatelj le 2 mandata, potem pa prepusti vodenje naslednjemu z novimi idejami. Nekateri, ki so ravnatelji že celo večnost, so izgubili stik z realnostjo in se hvalijo v nedogled, imajo precej časa za gostilne, občine, privatne zadeve, ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.