https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 načinov osvežitve v vročih poletnih dneh

21.6.2013  

Težko pričakovani vroči dnevi so tu, v vročini pa se še kako prileže osvežitev. Zbrali smo 10 načinov, kako se na hitro osvežiti v teh poletnih dneh.


Bazen

Najhitrejša in najenostavnejša, pa tudi zabavna osvežitev v teh vročih dneh je gotovo plavanje v bazenu. Obisk kopališča ali bližnjega jezera vas bo osvežil, obenem pa je tudi dobra ideja za izlet z družino. Še bolj priročno je, če imate bazen doma in se lahko osvežite, kadarkoli si zaželite.

Hladen tuš

V poletnih dneh je priporočljivo, da se čim večkrat dnevno umijemo in po možnosti stuširamo s hladno ali mlačno vodo. Osvežilen tuš poživi telo in da novih moči za kakršno koli aktivnost. Če nimamo možnosti tuširanja, je priporočljivo, da si večkrat dnevno s hladno vodo umijemo obraz.

Hladna pijača

V vročih dneh na svoj račun prihajajo ljubitelji piva, ki naj bi – seveda dovolj hladno – pripomoglo k osvežitvi. Pri tem seveda količinsko ne gre pretiravati, saj večje količine alkohola in sonce ne gredo skupaj. Lahko pa si omislite tudi brezalkoholno pivo ali kakšno drugo hladno negazirano pijačo z manj sladkorja. Najboljša osvežitev pa je zagotovo hladna voda, ki je moramo spiti čim več.

Ledena kava

Ledena kava bo prava osvežitev za tiste, ki imajo radi kavo in sladoled. Ledeno kavo lahko pripravimo sami ali pa jo kupimo že pripravljeno, dodamo sladoled ter smetano in je ledena poslastica pripravljena. Vredno je poskusiti.

Sadno-zelenjavni sokovi

Tisti, ki sledijo smernicam zdravega prehranjevanja, se bodo v teh dneh lahko osvežili z različnimi doma pripravljenimi sveže iztisnjenimi sokovi iz sadja in zelenjave. Z dodanim ledom bo to prava osvežilno-vitaminska bomba, hkrati pa okusen, lahek in zdrav obrok.

Lubenica

Ker vsebuje veliko vode, je lubenica zelo primerna za osvežitev v poletnih dneh, saj nas odžeja, nasiti, ohladi, hkrati pa pomaga pri čiščenju telesa. Primerna je tako za sladico kot malico, še posebej pa tekne na plaži. Lahko jo jemo v kosih ali pa iz nje pripravimo različne koktejle, manjkati pa ne sme na nobeni pravi poletni zabavi.

Počitek v senci

Če želite v vročini ostati karseda hladni, je najbolj, da počivate v senci. Predvsem je pomembno, da se nikoli ne izpostavljamo soncu, še posebej med 11. in 16. uro, ko je sonce najmočnejše. S kombinacijo sence in hladnih pijač bodo vroči dnevi lažji za vzdržati.

Zabavne igre

Se še spomnite navihanih igric z vrstniki? Zalivanje z vrtnimi cevmi, streljanje z vodnimi pištolami, špricanje z vodo … Tudi odrasli se lahko sprostijo na ta način – je osvežilno, sproščujoče in zabavno ter vsekakor več kot dobrodošlo za vse, ki so ostali otroci po duši.

Nega kože

Poleti je zelo pomembno, da kožo še posebej zaščitimo pred škodljivimi žarki ter da jo tudi obvarujemo pred izsušitvijo. Priporoča se uporaba sončnih krem z visokim zaščitnim faktorjem ter nega z vlažilnimi kremami. Priporočljive so tudi različne osvežilne obrazne maske, npr. kumarična, ki jo zlahka pripravimo doma.

Lahka hrana

V vročini se odsvetuje mastna, močno začinjena in težka hrana. Na jedilnik naj bi čim bolj uvrščali sadje in zelenjavo, po možnosti domače oz. ekološke pridelave, izogibali pa se pikantnim jedem, ki so težko prebavljive. Priporočljive so različne solate, ki nam daje veliko vitaminov, hkrati pa so odlične tudi za tiste, ki želijo izgubiti kakšen kilogram.

Foto: Sxc.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.