https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Radenci praznuje svoj občinski praznik

Radenci, 22.06.2013 ob 12:30  

Radenci praznujejo 19. rojstni dan in ob tej priložnosti so včeraj v Kongresni dvorani hotela Radin pripravili slavnostno akademijo, na kateri je kot slavnostni govornik nastopil Branko Ficko, poslanec Državnega zbora RS.


V kulturnem programu so sodelovali Aleksandra Škrilec (flavta), Julija Vedlin (petje ob spremljavi), plesalka plesne šole Zeko in Tanja Lončar (citre).

Ob tej priložnosti so podelili pohvalo, priznanja in plaketi Občine Radenci. Pohvalo je prejel Metod Kranjcu specialistu za plazove, ki pa žal ni bil prisoten. Priznanja so dobili PGD Kapela za 80 let delovanja, Društvo vinogradnikov za desetletnico, Alojz Slavič za delo v Društvu vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Ivanka Serec za življenjsko delo v Nogometnem klubu Kapela ter Kapelski kvartet za 20 let ohranjanja slovenskega ljudskega izročila. Plaketi občine Radenci pa sta tokrat prejeli Živana Safran za večletno sodelovanje v mednarodnih projektih z učenci Osnovne šole Kapela ter Srednja šola za gostinstvo in turizem iz Radenec za 50 let.

Pestro dogajanje v Radencih

Danes se v Radencih odvijajo številni dogodki. Vse do 14. ure se pred Gostilno Park predstavlja Občina Lendava kot »Svetovna prestolnica bograča« in Zlati boter, na istem mestu poteka tudi tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe v kotlu. Tudi v parku je veselo, saj se odvijajo številne aktivnosti in delavnice, na katerih se predstavljajo Vrtec Radenci (slikanje in izdelovanje raznih okraskov in izdelkov), Knjižnica Gornja Radgona, Glasbena šola Gornja Radgona, Simona Iršič (poslikava obraza), Čarodej Mac (Hoja na hoduljah, pihanje balonov), DPM Radenci, Društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Luka Korc (hoja po vrvi), OŠ Kapela, Radenska konjenica, Kovačič Filip in Anja (disco dance, break dance), Čebelarska družina Radenci, Golf zveza Slovenije, Golf klub Moravske Toplice, Tjaša Šimonka ob spremljavi violine (etno glasba), KD Marko iz Beltinec in ZGŠ Maestro Gornja Radgona. Delavnice in aktivnosti potekajo na različnih lokacijah v zdraviliškem parku Radenci.                      

Ob 14.00 pa bo slovesnost ob otvoritvi obnovljenega parka Radenci. Pozno popoldan se bodo odvijale še Igre krajanov ter koncert Zdenek Billy band, med 20. in 01. uro pa bo zabava na terasi hotela Radin s glasbeno skupino Skok.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.