https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 120 let PGD v Iljaševcih

Ilijaševci, 23.06.2013 ob 15:00  

V soboto so v Iljaševcih obeležili že kar 120. obletnico PGD.

Začetek prostovoljnega gasilstva v Iljaševcih sega v leto 1893. Na to leto – točno 15. oktobra – je bil pri posestniku Kralj Ivanu ustanovni odbor GD Iljaševci. Sam povod za ustanovitev društva je bil velik požar, ki je uničil sedem gospodarstev. Vaščani so si že takrat s skromnimi sredstvi nabavili najnujnejše gasilsko orodje, da so lahko pristopili h gašenju požarov. Tako so to soboto obeležili ta dogodek. Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Križevci pri Ljutomeru, ki je med drugim dejal, da najpomembnejše vrednote v življenju niso naprodaj, ni jih mogoče kupiti, niti prodati, ampak morajo biti preprosto dane. Človekova požrtvovalnost in solidarnost do pomoči potrebnih sta odliki le redkih in gasilci to prav gotovo so.

Praznovanje se je nadaljevalo z zabavo ansambla Hay.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.