https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razkrili prostitucijo v Gornji Radgoni: spolne usluge od 60 do 100 evrov, odkup 1500 evrov

Murska Sobota, 26.06.2013 ob 12:10  

V eni najobsežnejših preiskav suma kaznivega dejanja zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi so kriminalisti in policisti Policijske uprave Murska Sobota v sredo, 19.6.2013 opravili štiri hišne preiskave in odvzeli prostost sedmim osebam. Tri ostajajo v priporu, 50-letni osumljenec iz UE Gornja Radgona, njegova 26-letna izvenzakonska partnerica iz Romunije, ter 38-letni osumljenec iz UE Murska Sobota.

Med preiskavami so zasegli več mobilnih telefonov, računalnikov, pisne dokumentacije, večjo vsoto denarja in plinsko pištolo. Problematiko prostitucije in izkoriščanja delavcev v Gornji Radgoni so policisti spremljali več let. V zadnjih treh letih so v dveh lokalih opravili več nadzorov, tudi v sodelovanju z različnimi inšpekcijskimi službami in ugotovili kršitve po Zakonu o javnih zbiranjih, Zakonu o gostinstvu, Zakonu o javnem redu in miru, ter druge kršitve.

Dekleta so iz Romunije vozili od decembra 2009

Po prikritih preiskovalnih ukrepih so ugotovili, da so osumljenci vse od decembra 2009 pa do junija 2013 v Romuniji novačili dekleta in jih pripeljali v Slovenijo zaradi izkoriščanja pri prostituciji. V Slovenijo so prepeljali več kot 32 deklet, ki so bila nastanjena v prostorih ob lokalih, v katerih se je prostitucija tudi izvajala. Eno dekle je bilo v času izkoriščanja mladoletno, dve pa sta zanosili in tudi rodili.

Cene spolnih uslug so znašale od 60 do 100 evrov

Cene spolnih uslug so znašale od 60 do 100 evrov. Osumljenci so dekletom odvzeli polovico denarja, ki so ga prejele od strank, od preostale polovice pa še del za stroške bivanja. Osumljenci so svoja dekleta ponujali v najem in prodajo tudi tajnim policijskim delavcem. Tako so 19.6.2013 osumljenci tajnim delavcem prodali dve dekleti, državljanki Romunije, za 3000€. Ob izvršitvi navideznega odkupa deklet so kriminalisti in policisti članom združbe odvzeli prostost in začeli s hišnimi preiskavami, zasegom predmetov ter zaslišanjem osumljencev.

5 deklet so spravili na varno

V času preiskave so ugotovili, da se v obeh lokalih nahaja pet žrtev trgovine z ljudmi in izkoriščanja zaradi zlorabe prostitucije. Dekleta so bila umaknjena na varno, kjer jim je bila ponujena vsa potrebna psihosocialna pomoč.

Predpisane zaporne kazni od treh mescev pa vse do 15 let

Za kaznivo dejanje Zlorabo prostitucije po 175. členu Kazenskega zakonika je predpisana zaporna kazen od treh mescev do pet let. Za hujšo kvalificirano obliko, sodelovanje, kjer je prisotna mladoletna oseba, pa kazen zapora od enega do deset let. Za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi je za izvršitveno obliko predpisana kazen zapora od enega do deset let, za hujšo obliko pa od tri do petnajst let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2013 ob 12:38 gost gost

      Kak smo pa mi ostali državljani imenovani, ka nas država jebe na celi liniji pa mi še njej moremo plačati?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2013 ob 13:14 tdsa gost

      svašta in kdo so teli mafijozari neke južnjkaki ker naši prekmurci so prezaostali za take stvari

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2013 ob 14:25 RobinHood gost

      Kje so imena? Sicer pa ta pravi dedec ne rabi takih uslug. Dobi dovolj domačih žensk zastonj, ki so srečne, da jih kdo opazi.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2013 ob 15:44 gost južnjak gost

      Gost@tdsa. Ti si pa veliki evropejec.Kaživiš v državi ,ki ima največjo stopnjo po korupciji.Pa sam si napisal kak misliš o prekmurcih.Žalostno

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2013 ob 19:44 gost - razočaran gost

      Te do pa meli ti "osumljenci" kakšno dobro vilo, ka de zgibila ali založila papirje (to je možno)... psi lajajo, karavana gre naprej....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2013 ob 22:34 gost gost

      dajte že skinite ta napis o vaših piškotkih, saj sem že 100 x kliknil, da se strinjam..pa se spet znova in znova se prikazuje napis

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.06.2013 ob 8:41 pppp gost

      dajte ločiti USLUGE in STORITVE !!! USLUGE se ne plačajo STORITVE se plačajo ,... malo bo treba vzeti v roke SSKN !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.06.2013 ob 10:25 smrkci gost

      Jaz si tega nemorem privoščiti pa si ga tudi nebi če bi imel denar.Prostitucijo financirajo politiki,sodniki ,odvetniki,menedžerji,s.p,in tajkuni.Zato je pa kriva zakonodaja,zakonodajo pa pišejo zgoraj našteti tajkuni.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.06.2013 ob 10:56 batman gost

      Bravo policija, za ta podvig.... Mogoče bi bilo dobro da bi še kje drugje se izkazali z tako obsežno akcijo ;))))

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.06.2013 ob 17:34 febo gost

      jebenti to je biznis takoj ajde murine delavke penezi čakajo .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.