https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Aha Muri bodo odpustili 291 delavcev

26.06.2013 ob 17:45  

V prihodnjih dneh na Zavodu za zaposlovanje pričakujejo 291 novih iskalcev zaposlitve, ki so iz poslovnih razlogov ostali brez dela v Aha Muri. Po spremembi Zakona o urejanju trga dela, ki velja od marca, jih čaka veliko sprememb pri denarnih nadomestilih. 

Trajanje nadomestila se v prvem mesecu skrajša za dan na teden, to je čas odsotnosti z dela, ki ga je delodajalec dolžan omogočiti delavcu v času odpovednega roka. Nadomestilo se po novem odmeri od delovne dobe pri zadnjem delodajalcu, zato ga bo večina prejemala tri mesce, ker so po stečaju Mure odšli v odprto brezposelnost, potem pa odšli nazaj delat.

Prav tako se je zvišala omejitev ob ponovnem uveljavljanju pravice do denarnega nadomestila in sicer z dopolnjenih 55 let ali 30 let zavarovalne dobe na 57 let oziroma 35 let. Zavarovanci, ki zaradi mirovanja ali vključitve v delo še niso izkoristili celotnega denarnega nadomestila, lahko uveljavijo pravico do preostalega dela, razen če izpolnjujejo pogoje za priznanje nove pravice.

Če pa je preostala del neizkoriščenega nadomestila daljši od nove pravice, se lahko zavarovanec odloči, da bo namesto nove uveljavljal staro pravico. Obeh ne more več uveljavljati.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2013 ob 20:21 piki gost

      in se je ze zacelo poletno odpuscenje v muri aha in drugi val bo prisel enkrat do jeseni boste videli ce ne bo res in velika sramota za vodilne v muri aha obcino z antonom stihecom in naso vlado in borutom pahorjem

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2013 ob 20:23 zakonodaja gost

      naša zakonodaja je tak ka štiti delavce kak da so narodnostna manjšina. Vsloveniji se moremo zavedate ka de trbelo sprostiti papirologijo pa pač če si nej za delo se te lejko odpistij brez razloga pa pač zeme novoga delavca kateri de pripravlene bole delate, z ten bi se povečala konkurenca med delavci pa motivacija bi bijla višja. nej pa kda maš pogodbo za nedoločen čas te je nej mogoče odpistiti tebi se pa fučka na delovnon meste pa delaš samo telko ka mine 8 ur dela brez haska...

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2013 ob 20:55 ddejann gost

      Vse vodilne pred zid pa metek v čelo,banda grda zanikojna

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2013 ob 21:09 zetor gost

      Koncno te lenuhe na zavod....dobri delavci naj ostanejo druge pa nagnat.....mislim da jih je 500 taksnih....

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2013 ob 21:14 Marko Ž gost

      Če bi odpustili nepomembno vodstvo ki si baše nepotreben denar v žep, sploh nebi blo potrebno odpuščat delavce!!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2013 ob 22:12 manjaki gost

      Super manjake pa invalide na cesto!!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.06.2013 ob 7:44 PePek gost

      Prvi val so jih že odpustili , ostali delavci pa morejo delati zdaj dva dni po 10 ur ker majo silo!!!! ge je zdaj tu pamet .? Ta baba je bole zmešana kak kokoš ka sama ne ve ka dela in kak naprej.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.06.2013 ob 8:43 Kje si gost

      Kje je zdaj sindikalist Semolič? Iz pisarne v Ljubljani, ob 5000 EUR plače, bi lahko prišel do MS in se zavzel za pravice delavcev.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.06.2013 ob 9:52 DEJAN gost

      Moje mnenje je naslednje. Kelko delavcov mure je v sindikati?? Verjetno vsi! Se pitajo zakoj?? Ta predstavnica sindikata vas pregučavle ka te ona glede na število članov služi. Dela izrecno za svojo rit. IN TAU SE DOGAJA V VSEH PODJETIJ. AMPAK DELAVCI PO SLOVENIJI ŠE VEDNO ZAUPAJO SINDIKATOM.....ZDAJ PA MEJTE SVOJE SINDIKATE!!!! DRUGA STVAR...KDA SO PRED LEJTI ODPISTILI DEL MURAŠEV. TISTI DELAVCI KA STE OSTAILI STE NEJ PODPRLI ODPUŠČENE. Izogibali ste se jih!!!! Verjtno ste mislili ob nagučavanju sindikatov ka te varni!!!! EVO VAN FIGA!!!!! V SLOVENIJI DELAVSKI NAROD NEMA PAMETI TER POGUMA INTAU JE ŽALOSTNO. VSI TE LETELI RAZEN VAŠA SINDIKALISTKA IN VODSTVO!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.06.2013 ob 9:59 smrkci gost

      Vsi delodajalci in zavod za zaposlovanje trgujejo z delavci,kot so belci z črnci že v preteklosti ali ta preteklost se je vrnila v naše kraje.Zato smo si pa sami krivi,ker se ne upamo upreti tem tajkunom ali kdo se bo uprl? nihče,nas peščica nemore proti tej bandi,drugi pa imajo zasabo nekoga ki ga finančno podpira naprimer:detke,babice,starše,možove,žene,ki so zaposleni v tujini itd....kaj pa mi,ki smo odvisni od mure ali od drugih podjetjih, na socijalnem nemoreš dobiti enkratne pomoči,ker ti presega naprimer 2 €.Drugi delodajalec pa te nebo zaposlil,ker si delavni invalid ali si prestar ali nimaš srednje šole ali pa ti preprosto reče da so kapacitete zasedene zavod za zaposlovanje te pa samo vodi v evidenci za drugo jih pa boli kurec kaj boš delal.Zato so pa krivi:sindikati,delodajalci,politiki,menedžerji,sodniki,odvetniki,zavod za zaposlovanje itd....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.06.2013 ob 12:13 zetor gost

      Danes ob 9.00... 50 delavcov zunaj fajn na kave pa cik....tau nemre laufate....s takseme sindikalnimi delavci...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.06.2013 ob 14:53 termaš gost

      vej pa bencik in maček sta stručnjaka, naj prideta rešit muro. Bencik je tak cenjeni, ka ste zbrisali vse komentarje

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.06.2013 ob 15:35 črejva gost

      Ne vem pa ne razmin kakše brige pa skakanje okroug Mure .Mij iz Pomurke smo mogli pozabiti 6 plač brez odpravnin in vsega smo odišli a mladost pustili v Pomurki kero so pokradnoli .Nišče nej za nas delal koncertov pa ceremonij ka smo se znašli nič krivi na cesti .Dobro se zna što je uničo Muro prste je mel največ poulek te mali sralaš marulek Kučan pa Pahor pa njima enaki lopovi .Te šatan Murgelski je narod napelal in raztrgal Jugoslavijo .Za volo toga vragičeka je gezere lidij lačnij in brezi dela .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.06.2013 ob 16:55 tarzan gost

      Ja bogme to ka je te čiko direktorski osto je staro še bole vse gor napumo samo njegovo zdravo jedo zna delat zna en kurec nekda so bilij naj slabši ta porinjeni in še zdaj so edino da majo nekateri velke jezike in tak se šlepajo dele ovacik pa blage veze nemajo o delu naj bokše da bi vrak vzeu že jutri vse in te me zanimle ge do ti luftaši vret z glavnim direktorom to se pa ve kdo je tudi stara se nebi hrzala kak kobila jola ti pa tak in tak brez besed telko si vredna kot ta ... ki je ne vidis seronje

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.06.2013 ob 17:27 crni gost

      Jebeš sindikat kda ti je kaj dobrega napravo za delavca to da ve pitnike organizirat pa stare piceke za 2 evra sram vas naj bo to je pa tudi istina kako zdravo jedro GNILO DO AMENA LENUHOV ti ki jih odpuščajo so negdaj bli delavci in so še zdaj ampak na škodo gnilega jedra je tako kajti od tega jedra so nekateri po pol leta na bolniškem ker majo velke ritolizne jezike to vodstvo je eno velko đubre .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.06.2013 ob 19:33 rene gost

      točno tak mate praf zahtevajte svoje ne oustite ka do vas iskoristili ta sndikat pa je bol za sebe gledal kot za delafce

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.06.2013 ob 19:47 Alipač gost

      Raje 291 kak pa 2000 nej? Marko Ž tebe naj upoarbnik dejan postavi pred zid pa napravi to ka je napiso!!! Mater ste čedni vsi...neka na pamet tupite, vedno so nej vodilni krivi, no tu je pač problem nerazgledanost in neumnost lidij keri itak sprve pomislijo samo nato...Ste se kdaj pitali, ka pa če dejansko se nešče trudi rešiti podjetje in njemi je nej vseeno za 2000 lidij??? Nej toga se nišče ne pita zato ka je že samoumevno ka če si direktor ali pa na vodilnon položaji te si že lopov. Žalostno... V skoraj vsakon podjetji v Sloveniji so odpuščanja in glede na stanje v državi je to ''normalno''...Ne bi smelo prihajati do toga ampak nažalost je tak...Dokleč de kriza do odpuščanja in podjetje kero živi tak kak država diha, v teh časih nede zaposlovalo kvečjemi odpuščalo lidij. In tak je v 95% podjetij po Sloveniji....Še vedno je pa boljše ka se odpisti toliko delavcof kak pa ka obdržijo službo vsi in s ten potegnejo v propad še ostale...Konec koncof pa je to lejko samo dobro za podjetje kero se lejko postavi na nogej in zeleno vejo in čez par lejt lejko ponovno zaposli mogoče več kak 291 dealvcof nazaj....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.06.2013 ob 20:23 tarzan gost

      Gospot alipač tij si verjetno te v njihovih vrstah da tako razmišlaš ali pa kje na položaji te je lehko sram da sploh tako komentiraš zakaj jemle vse vrak ha zato da nesposobneži vodilni nevejo zrihtat dela ker raje se skrivajo po luknjah kot kaki štakori veš ni eden podjetnik je nej vzeu delavcev nazaj pa ta stara tudi nej in niti ji nebojo šli v to zdravo gnilo jedro in kdo je za tem da se odpušča pohlep po denarju in tajkunstvo ja verjetno so ti odpuščeni delavci za to vse krivi da nekdo pobaše denar ha .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.06.2013 ob 20:54 alf gost

      Jebes sindikat kak pravite.......ka ga pa te placujete...gdo je zaj tu naure...sindikat ali pa vij manjake........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      27.06.2013 ob 21:41 gost gost

      ka se čejšete? vej pa ste vsi ščeli ka se državno premoženje razproda, po možnosti tujcon. najbole se tou derejte janšovi leleki. zdaj pa mate tou ka se dogaja z muro pa fructalon pa tou isto de se dogajalo z merkatoron, z telekomom, z triglavon pa z vsemi ostalimi državnimi firmami gda do vse razprodali tujcon. te de pa palik drejtje kak so delavci bougi pa kak jih iskoriščajo. ta govna ka so zdaj na vladi pa ka ščejo na debelo razprodati kompletno državno lastnino do krijva isto kak janša pa njegova bagra. briga njih za delavce, pa do mastne provizije pokasejrali pa ko jebe narod. ite na naslednje volitve pa palik volite tej ološ pa te gda de v sloveniji od slovencov samo še ime države te te lejko srečni kak de nan fajn ka so nas tujci pokupili mi mo pa delali v straji za službe za minimalce ali pa še tou nej, ka do itak vničili naše gospodarstvo ka jin slučajno nede konkurenca. bravo neo liberalci, samo tak dale. slovenski narod ma vas rad pa se rad da na suho jebati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      27.06.2013 ob 21:44 znalac gost

      V Muri ne bi bil sindikalist za nikše pejneze, več kak pol je takših ka bi delalo zašenki samo ka delo majo. Plača de že enouk na nikdarovo. Dokler se ne do za sebe znali gor zejti nede Mure. Živeli hlapci.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.06.2013 ob 3:44 alipač gost

      Dragi Tarzan...Te, kda boš pravilno stavke tvoro in piso v človeku normalnem jeziku, mo prešto tvoj komentar do konca, do takrat si pa za mene nepismeni in z takšnin se sploj ne mislin spuščati v debato;) Pa brez zamere...Sicer pa nej mi trbej biti na vodilnon mesti če napišen neka ka je čisto logično...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.