https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

Predstavljamo vam 10 najlepših mediteranskih otokov

29.6.2013  

Arhitektura, ljudje, kultura, plaže, narava, nočno življenje... tako lahko naštevamo v neskončnost. Da pa bi vas prepričali, vam ponujamo sprehod po desetih najlepših otokih Mediterana. 

 

Gremo na Santorini

Biser Kikladov. Glavno mesto Fira oz. Thira je ena najlepših lokacij egejskega polotoka. Stotine belih hišic čepi na grebenu Caldere, starodavnega vulkana ujetega v morju. Plaže Santorinija so prekrite s temnim peskom, ki izvira iz vulkana. Obiščite "rdečo plažo", ki ji Grki pravijo "Kokini Parlia", izjemna plaža. Pojdite v vas Pyrgos, kjer boste spoznali prave domačine: majhne, temne in zgubane, a prijazne po značaju. Ta otok gosti kar nekaj cerkva iz 15. do 17. stoletja. Splezajte do samostana Eliasa (iz 18. st.) na vrhu istoimenske gore, ki ponuja prečudovit razgled na celoten otok. Če se postavite na plažo Perissa in pogledate proti gori, boste prepoznali obliko indijskega bojevnika.

Pridite na Capri

Nasproti neapeljskega zaliva leži Capri, ki je že mnoga leta zatočišče slavnih: Brigitte Bardot, Ave Gardner, Jackie Kanedi, Grace Kelly, to so le nekatera od imen, ki obiskujejo otok. Zanimive točke na otoku so skale Faralyoni, Modra jama, ki so jo odprli leta 1826, Tiberijeva vila "Jupiter", najvišja točka Caprija Monte Solar, od kod je viden cel otok. V Anacapriju je cerkev San Michele, zgrajena v 18. st.

Naslednja destinacija je Majorka

Otok lepote. Plaže, skalnati rti, gorska pokrajina, zaradi teh razlogov je eden najlepših otokov. Razkošje v vsakem pomenu besede, Puerto Portals, kjer se srečujejo slavne osebnosti v nobel restavracijah in hotelih. Za ljubitelje arhitekture otok ponuja tisoče možnosti, od znanega gradu Belver, z okroglimi oblikami, do katedrale Svete Marije de Palma de Mallorca. Obiščite centre "thalassotherapy" (morska terapija), ki so razmetani po otoku in uživajte v blagodejnih učinkih morja na telo.

Naslednja postaja je otok Krf

Dva dni bo dovolj, da raziščete ta otok in uživate v njegovih lepotah. To je zeleni raj, s prelepimi belimi hiškami in neverjetno mirnimi plažami. Vabimo vas, da se sprehodite do palače Ahileon, ene od poletnih rezidenc "Sissi", prelepe žene avstrijskega cesarja Franca Jožefa; in tudi do Stare trdnjave, arkade Liston, cerkve Sv. Spyridona, v čast zavetniku mesta. V cerkvi se nahajajo relikvije Sv. Spyridona.

Naše potovanje se nadaljuje na Ibizo

Bela in modra, to sta barvi otoka. Bele hiše, modro morje in čisto mediteransko nebo. Veliko slavnih si izbere Ibizo za kraj počitnic in oddiha. Sončni zahodi na otoku so čudoviti. Obiščite Café del Mar in se potopite v nočno življenje na otoku.

Naslednja je Malta

Kristalno čista in topla voda, modro nebo, teraso prekrite z rožami, hrana, lepe vasice - Mediteran v najlepši obliki. Samotne, tihe ulice, čudovit kraj za sprehode in mir. Za ljubitelje potapljanja se pod gladino bohoti čudovito mediteransko dno. Naj omenimo še tempelj boginje Venere - zapeljiv kraj za stotine turistov.

Prihaja Mikonos

Najbolj metropolitanski otok. Njegove značilnosti so bele hiše, mlini, pelikan Petros, in dejstvo, da otok nikoli ne spi. Priljubljen kraj DJ-ev z vsega sveta, klubi so vedno polni. Vabimo vas, da se sprehodite po mestu in se izgubite med ozkimi ulicami, občudujete slikovite hiše z balkoni polnimi cvetlic. Plaže so najbolj priljubljeni kraji za vse obiskovalce Mikonosa - kristalno čista voda in pesek vas vabita, da se sprostite in uživate v šepetu Mediterana.

Naslednja postaja je Ciper

Ciper je otok kulture in naravnih legend. Kličejo ga otok lepote in ljubezni, in to z razlogom - dal nam je mit grške boginje Afrodite, boginje ljubezni, lepote in seksualnosti. Poleg grških so tu še turški miti. Pustite se zapeljati razkošnim hotelom, prečudovitim plažam z ognjenim peskom in mnogim bizantinskim cerkvam, ki se nahajajo v osrčju Cipra.

Otok Sicilija

To je največji otok v Mediteranu in eden najbolj obiskanih. Kultura, kulinarika in ljudje so njegova največja atrakcija. V vsakem primeru morate obiskati prestolnico Palermo in čudovit rt Ortiga, Agrigento, čigar doline so polne grških gradov, ter seveda plažo Tsefalu. Privoščite si večerni sprehod do kraterja Etne.

Obiščite otok Kreta

V grški mitologiji je Kreta otok mnogih legend. Labirint minotavra, let Ikara in Dedala. Poleg mnogih legend ima Kreta bogato zapuščino. Obiščite palačo Knossos - največji in najbolj impresiven spomenik minojske civilizacije, ter obvezno njen politični in ceremonialni center.

Vir: hubpages.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.