https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesnost ob odhodu JLA na Gibini

Gibina, 30.06.2013 ob 13:00  

V soboto so v sklopu prireditve ob 15. občinskem prazniku Razkrižje, priredili slovesnost ob odhodu JLA iz območja severovzhodne Slovenije in dnevu državnosti na Gibini.


Zbiranje se je pričelo ob 18:15 pri kapelici na Gibini, od koder so se peš v povorki (250 m) napotili do prireditvenega prostora, v bližini spominskega obeležja osamosvojitvene vojne. Program se je pričel s himno, po njej pa je imel govor župan Razkrižja Stanko Ivanušič, ki je dejal, kako živi so še spomini na prvi napad  25. junija pred 22 leti, drugi 2. julija, ki so povzročili pravo razdejanje. Pravi, da se srečujejo zato, da bi mladim generacijam predali sporočilo, da je potrebno ohraniti spomin na te dni; želja, da osamosvojitvene vojne ne bi zlorabljali za politične namene ter da je globoko razočaran in žalosten, kam smo pripeljali Slovenijo v minulih 22 letih. Med drugim se je dotaknil tudi aktualne teme ukinitev manjših občin. Dejal je, da bi dodatna centralizacija povzročila veliko vroče krvi in prepirov.

Proslava se je nadaljevala z glasbenimi vložki in podelitvami priznanj najzaslužnejšim. Na koncu slovesnosti pa so vse udeležece tradicionalno pogostili.

Več fotografij v galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.