https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mir in Postružnik nova svetnika v Svetem Juriju ob Ščavnici

Sveti Jurij ob Ščavnici, 03.07.2013 ob 14:00  

Zadnjega junija so v občini Sveti Jurij ob Ščavnici izvedli nadomestne volitve, saj je občinski svet zaradi smrti Marte Postružnik in odstopa Marjana Kranerja deloval s samo devetimi svetniki.

Občinska volilna komisija je zato razpisala nadomestne volitve, ki so se izvedle v volilni enoti št. 5, ki obsega območje naselja Rožički Vrh in Stanetinci ter v volilni enoti št. 6, ki obsega območje naselja Selišči in Kupetinci.

V volilni enoti za naselji Rožički Vrh in Stanetinci sta se za svetniško mesto potegovala Drago Mir,  ki je prejel 41 glasov (58,57%), in Irena Kolmanič, ki je dobila 29 glasov (41,43%). V volilni enoti v naseljih Selišči in Kupetinci je bil kandidat le Anton Postružnik, ki je prejel 65 glasov. Postružnik in Mir bosta tako občinska svetnika do konca naslednjega leta, ko bo se bo iztekel štiriletni mandat sedanji sestavi občinskega sveta.

KONČNA UDELEŽBA NA VOLIŠČIH NA NADOMESTNIH LOKALNIH VOLITVAH DNE 30.6.2013

         

Št. volišča

Ime volišča

Št. VU

Udeleženih

% udeležbe

05 - 005

ROŽIČKI VRH - GASILSKI DOM

303

69

22,77

06 - 006

SELIŠČI - GASILSKI DOM

157

65

41,40

911

PREDČASNE

460

1

0,22

SKUPAJ

 

460

135

29,35

Marta Postružnik

Marjan Kraner

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2013 ob 9:07 pika gost

      Denar, ki ga občina plačuje svetnikom, ki so povrhu še v rednih del. razmerjih, naj se nameni za asfaltiranje cest. Prav danes sem prebrala v Slov. novicah, kjer je župan obljubil da se bo asfaltiral še ne 1 km odseka, takih odsekov je kar nekaj še v občini Sveti Jurij, npr. Slaptinci, kjer živi družina z majhnim otrokom in se pozimi niti ne vidi kje poteka kolovozna pot, ker si občina ne prizadeva, da bi vsaj z količi označila cestišče. Sramota za to občino, le kam investirajo denar, da v teh letih županovanja ni bilo v proračunu namenjeno ureditvi teh cestišč. Kot da živimo v kameni dobi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.