https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Poslanec Jožef Horvat opozoril na zmanjšanje sredstev pri razvojnem zakonu o Pomurju

Ljubljana, 06.07.2013 ob 7:30  

Pomurski poslanec Jožef Horvat je na odboru za gospodarstvo opozoril da se sredstva namenjena Pomurju zmanjšujejo za več kot 20 odstotkov, tudi za tiste projekte, kjer so bili razpisi že izvedeni.

Predsednik parlamentarnega odbora za zadeve EU in poslanec NSi Jožef Horvat je na odboru za gospodarstvo v zvezi z rebalansom proračuna za leto 2013 v razpravi dejal, da je bil proračun za leto 2013, kljub nekaterim kritikam, načrtovan realno in da je poslabšanje finančnih kazalcev povzročila predvsem politična kriza, ki se je zgodila pred pol leta. Le-ta je zaustavila predvidene reformne procese, posledice tega pa so danes vidne pri povečanemu primanjkljaju proračuna in dražjem zadolževanju.

Horvat: "Tujim investitorjem dajemo signal, da se zapiramo in to ni dobro."

Izrazil je zaskrbljenost, da se z rebalansom povečuje proračunski primanjkljaj za 538 milijonov evrov, to je od 1.009 milijonov na 1.547 milijonov evrov, oz. za 53 odstotkov. V zvezi z načrtovanjem rebalansa je Horvat dejal, da se mu zdi nenavadno, da se na področju lokalne samouprave zmanjšuje finančna sredstva za več kot 31 milijonov evrov, ob tem da občine trenutno vodijo 70 odstotkov vseh javnih naročil v državi. Prav tako pa je opozoril na grob poseg v zakon namenjen razvoju Pomurja, kjer se sredstva zmanjšujejo za več kot 20 odstotkov – tudi pri nekaterih projektih, kjer so bili razpisi že izvedeni, kar je Horvat ocenil kot zelo nekorektno dejanje. »Tujim investitorjem dajemo signal, da se zapiramo in to ni dobro,« pa je Horvat dejal v zvezi z zmanjšanjem sredstev za razvojne projekte in napovedal tudi vložitev ustreznih amandmajev, da bi se sredstva odvzeta Pomurju in nekaterim drugim projektom vrnila. 

Horvat je tudi opozoril na mačehovski odnos te vlade do romske skupnosti, saj vlada z rebalansom praktično jemlje vsa sredstva za investicije v komunalno infrastrukturo, ki jih občine izvajajo v romskih naseljih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2013 ob 22:15 politik gost

      vau, celo tako daleč je uspel priti, da jih je celo opozoril. z drugimi besedami nič od nič.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.