https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi »Risi« v Rakičanu veselo zaigrali

Rakičan, 06.07.2013 ob 10:39  

V dvorcu Rakičan že od 1. 7. 2013 potekajo veseli angleški tabori za vse počitnikarje od 6 do 14 let, z namenom vsem mladim „Risom“ na sproščen, vesel in igriv način približati angleški jezik.


Tako je za vse mlade zagotovljen pester in počitniško obarvan program. Prav tako pa so za mlade predvidene številne aktivnosti kot so: ples, petje pesmi v angleškem jeziku, jahanje pravih grajskih konjev, ki se nahajajo v dvorcu, ustvarjanje iz različnih naravnih materialov, streljanje z lokom, kopanje v bližnjih termah in kopališču, priprava tipičnih prekmurskih dobrot, postavitev taborniškega ognja, itd. Vsak petek pa bodo otroci skupaj z mentorji za starše in skrbnike pripravili kratko predstavitev tedenskih aktivnosti mladih „Risov“ v angleškem jeziku.

Tako je tudi včeraj ob 15. uri na dvorišču Dvorca Rakičan potekala prireditev, kjer so se otroci predstavili svojim staršem in skrbnikom s tremi plesnimi točkami ter nadaljevali s kratkimi igricami. Otroci so bili razdeljeni v tri skupine, in sicer najmlajša - zelena skupina, katera se je predstavila z igrico Pepelka, srednja – rdeča skupina in najstarejša – modra skupina pa sta se predstavili z igrico o Dvorcu Rakičan. Na koncu pa so mladi „Risi“ veselo zapeli himno Veselih angleških počitnic z naslovom Summer Song.

Veseli angleški tabori potekajo v okviru dveh programov, in sicer v okviru programa Ane Marie ter programa Julijus ter v različnih terminih, vse do 30. 8. 2013, ko bo na dvorišču Dvorca Rakičan potekala skupna zaključna prireditev. Več informacij pa je možno dobiti na spletni strani RIS Dvorec Rakičan.

Besedilo in foto: Sanja Antolin

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.