https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Poletna likovna kolonija tokrat v Kunovi

Kunova, 08.07.2013 ob 10:45  

Likovno kulturno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici je v soboto, 6.7.2013 ponovno organiziralo Poletno likovno kolonijo. Tokrat so kraj za ustvarjanje izbrali ekološko domačijo Pachamama v Kunovi.

Udeleženci kolonije so se pričeli zbirati okrog desete ure, druženje pa je trajalo ves dan. V prijetnem vzdušju je tako nastalo kar nekaj poslikanih platen, ki jih bo 8.9.2013 možno videti na razstavi v Kulturno-upravnem središču v Svetem Juriju ob Ščavnici. To je bila njihova že 18. likovna kolonija, katere namen je združiti ljubiteljske umetnike in likovne pedagoge v ustvarjalnem vzdušju. Likovni ustvarjalci so tako imeli enkratno priložnost pridobiti ali dopolniti svoje likovno znanje ter si izmenjati izkušnje.

Sodelovalo je dvanajst članov Likovnega kulturnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici: Štefka Čuček, Franc Jaušovec Fric, ki je pripravil tudi izvrsten bograč, Mitja Kurbos, Alenka Kreft, Tanja Kreft, ki je uspešno animirala tudi domače otroke, Zdravko Patty, ki je popestril dan še s kitaro in petjem, Mira Petek, Irena Skotnik, ki  je poskrbela tudi za osnovne organizacijske zadeve, Klavdija Šalamun, ki je sodelovala tudi na sočasni keramični delavnici, Manja Tišlar, Tadeja Tišlar  in gostja Vidka Borko iz Gornje Radgone.

Likovno kulturno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici aktivno sodeluje tudi z drugimi društvi v občini in izven nje. Tako pripravljajo scene ob prireditvah, pripravljajo samostojne razstave, oblikujejo in ilustrirajo glasila, plakate in zloženke, izdelujejo darila in nagrade za različna srečanja in tekmovanja. Redno sodelujejo tudi na občinskih in medobčinskih likovnih razstavah ljubiteljskih in amaterskih likovnih ustvarjalcev. 

Foto in besedilo: Alenka Mihalič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.