https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Ekipna zmaga mladih pomurskih modelarjev na evropskem prvenstvu v Bolgariji

11.7.2013  

Tričlanska slovenska mladinska reprezentanca letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli, je v kategoriji F1A - jadrilice na Evropskem mladinskem prvenstvu, ki poteka v Pazardžiku v Bolgariji, v torek osvojila ekipno prvo mesto.


Ekipo vodi Jože Titan iz Aerokluba Murska Sobota, v njej pa tekmujeta tudi Miha Lemut iz Društva modelarjev Pomurja in Črt Šiftar iz društva Štart iz Polane. V konkurenci 36 tekmovalcev iz 14 držav je posamično Črt Šiftar zasedel 8., Miha Lemut pa 11. mesto.

Črt in Miha sta v lanski sezoni osvojila 2. in 3. mesto v skupni uvrstitvi tekmovanj za svetovni pokal mednarodne letalske zveze FAI. V slovenski ekipi, ki je v soboto na istem terenu nastopila tudi na tekmovanju za svetovni pokal Sofia Cup sta še Luka Bitežnik iz Šempasa ter Jernej Jurhar, član Društva modelarjev Pomurja.

Z doseženim prvim mestom na letošnjem Evropskem prvenstvu so mladi slovenski modelarji ponovili rezultat iz leta 1999, ko so postali mladinski prvaki naše celine na prvenstvu, ki je potekalo v Izraelu. V slovenski ekipi sta bila takrat tudi Dejan Gomboc in Boštjan Bagari iz AK Murska Sobota, slovensko ekipo pa sta vodila Franc Gomboc in Jože Titan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2013 ob 14:58 Charleone gost

      Titan(ium) team, iskrene čestitke!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.