https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Proslava ob razvitju prapora PGD Bratonci

14.07.2013 ob 7:45  

V soboto 13. julija se je v Bratoncih odvila proslava ob razvitju prapora, ki se je pričela s parado - ešalon gasilcev po Bratonskih ulicah do Bratonskega igrišča. 


Povezovalec programa Milan Zrinski je v imenu vseh domačih gasilcev toplo pozdravil in zaželel dobrodošlico vsem navzočim. Po prihodu ešalon-a gasilcev na prizorišče, je pevski zbor Štefana Kuharja zapel himno. 

Po uvodnem pozdravu predsednika PGD Bratonci Marka Erjavca, so sledili govori najprej predsednika GZ Beltinci Andreja Vöroša, ki je dejal, da je to zelo velik dogodek, katerega je potrebno proslaviti, ter, da se društva s praporom predstavljajo. Čestital je Bratoncem in želel, da bi dobro zamenjali ta prapor, da bi imel dolga leta tak viez kot ga ima danes. Dušan Utroša je prav tako čestital za prevzem prapora in obenem dejal, da gasilci predstavljajo steber ter požrtvovalnost za vse občane ter tvegajo svoja življenja. Nato je oddržal govor župan občine Beltinci Dr. Matej Gomboš in se prav tako zahvalil gasilcem za njihovo pomoč ljudem, ter izrazil upanje, da bodo še naprej s tako vnemo pomagali vsem državljanom.

Po uvodnih govorih je sledil protokol ob razvijanju prapora. Razvila sta ga Marko Erjavec in praporščak Darjan Antolin, ki je povedal svečano zaobljubo. Sledilo je pripenjanje trakov nato pa ga je še blagoslovil župnik, Janez Mujdrica, ter pozdrav s prapori. Na koncu so še podelili zahvale, nato pa povabili vse goste k zabavi z Extra bendom.

Več fotografij v spodnji galeriji!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.