https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 5. mednarodne kasaške dirke in slovo kasaške legende v Križevcih

Križevci, 15.07.2013 ob 7:00  

KD Križevci so to nedeljo, 14.7.2013, na hipodromu v Križevcih pri Ljutomeru ponovno organizirali že 5. tradicionalne mednarodne kasaške dirke. Pripravili so 6 dirk, obiskovalci pa so imeli priložnost spremljati kar nekaj velikih domačih in tujih imen. 


Že na samem začetku so imeli čast spoznati “Generacijo 2011” – dveletne kasače, vedno težko pričakovane debitante sleherne kasaške sezone. Naraščajnikom so sledile dirke, ki so postregle s kar nekaj odličnimi konji domače scene. Med drugim so nastopili PERLINA, zmagovalka letošnjih treh zaporednih dirk, LUCKY BOY, derbist, zmagovalec državnega prvensta dveletnih kasačev 2011 in tretjeuvrščeni v državnem prvenstvu triletnikov 2012, letos fantastična FORTUNA HD ter RAMBO, kateremu poleg domačih niso tuje tudi zmage izven slovenskih meja.

V dirki "Kas pod sedlom" so se na hrbtih iskrih konj moči pomerile štiri dame: lanskoletna zmagovalka Nina Pirc, prekaljena Maja Vogrinec, "šampionka 2013" Alenka Pirc ter virtuozinja Darja Jureš. Poslovili so se od legende kasaškega športa Inter 14-letni izvenserijec, vzrejen v hlevu priznanega prleškega rejca Mirka Šonaje, ki je s svojim lastnikom Dušanom Zorkom še zadnjič naredil častni krog. Njegova spoštovanja vredna tekmovalna statistika (148 štartov: 47/35/17) ter zaslužek 62.178€ so dejstva, ki bodo v anale kasaškega športa zapisani večno.

Dušan Zorko

V zadnji, revijalni dirki, so bili priča spopadu dveh generacij: DEDEK (Daniel Heric) vs. VNUK (Rok Heric), tokrat je zmagal Rok. 

Rok Heric

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.