https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Aktivne počitnice otroci na Razkrižju preživljajo tudi na oratoriju

Razkrižje, 17.07.2013 ob 13:45  

V lepem spokojnem ambientu pri cerkvi na Razkrižju se ta teden odvija oratorij, kjer otroci preživljajo svoj prosti čas od devete ure zjutraj pa vse do štirih popoldne, v družbi animatorjev, kateri vseskozi skrbijo za pestro dogajanje.  V celoti pa vodi oratorij Dominika Ros, odgovoren za projekt pa je župnik msgr. Franc Režonja.


Oratorij je nacionalni projekt, ki poteka v župnijah po vsej Sloveniji, predvsem v času poletnih počitnic. Namenjen je predvsem osnovnošolcem. Bistvo in namen projekta pa je preko različnih delavnic, kateheze, družabni iger in drugače vzgajati otroke v zdravem duhu in telesu.

Na Razkrižju jutra pričnejo z zbiranjem otrok, vpisom v delavnice ter igro, sledi dvig zastave, himna ter zgodba (iz Narnije). Po zgodbi sledi kratka jutranja molitev in uvod v katehezo, razne delavnice, in spust zastave.  V teh dnevih druženja so porabili enega za celodnevno kopanje, enega pa za zlet v Olimje. Vsi ti dnevi so resnično poudarek na druženju s sovrstniki ter malce mlajšimi ali starejšimi udeleženci. Po besedah tamkajšnjih organizatorjev in drugih so izkušnje zelo pozitivne na obeh straneh. Med njimi se splete močnjša vez, ki po koncu Oratorija postreže tudi s kakšno solzo žalosti ob slovesu.

Za polne želodčke pa poskrbijo tri prijazne žene iz župnišča, ki s smehom in veseljem kuhajo ter se trudijo, da ustrežejo različnim okusom otrok.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.