https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Naj mlada kmetica je Damjana, gospodar leta pa Janez

Gornja Radgona, 21.07.2013 ob 8:00  

Včeraj je ČZD Kmečki glas v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije, Društvom podeželskih žena Gornja Radgona in s Pomurskim sejmom pripravil izbor mlade kmetice in gospodarja leta 2013. 

Na dvanajstem izboru mlade kmetice, ki se je letos odvijal v prostorih Pomurskega sejma, je sodelovalo enajst kandidatk, že drugo leto zapored pa so izbirali mladega gospodarja, za naziv katerega se je potegovalo šest kandidatov.

Kandidatke in kandidati so se bodo pomerili v znanju iz kmetijskih tem ter v treh spretnostnih igrah. Lanska mlada kmetica Milena Benko iz Spodnje Ščavnice in mladi gospodar Roman Pungartnik iz Ložnice pri Velenju sta svoje obveznosti včeraj predala Damjani Žogan (DK Ajda) iz Bodrišne vasi ter odličnemu harmonikarju Janezu Lekšeju iz Hudenj pri Škocjanu.

Drugo mesto si je med ženskami prislužila Petra Potočnik (DPŽ Blegoš) iz Hotavelj, tretje pa je pripadlo Marti Ročnik (DPŽ Šaleška dolina) iz Zavodnja. Med mladimi gospodarji je drugo mesto dobil Štefan Cigut iz Noršinec (Moravske Toplice), tretje pa je pripadlo Mitju Gantarju iz Poljanske doline.

Celotno dogajanje se je začelo že v dopoldanskih urah tradicionalnim dnevom žetve na Spodnji Ščavnici. Po razglasitvi rezultatov malo pred osmo uro zvečer, pa se veselica nadaljevala ob zvokih ansambla Vzpon in petju gosta Domna Kumra.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.