https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Energetska sanacija OŠ Križevci končana do avgusta 2014

Križevci, 22.07.2013 ob 9:30  

Pred kratkim so v prostorih OŠ Križevci podpisali pogodbo za energetsko sanacijo križevske šole.


Pogodbena vrednost energetske sanacije OŠ Križevci je 700.376,18 evrov. Za izvedbo del je bil na javnem razpisu izbran SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. Višina predvidenih upravičenih stroškov iz kohezijskega sklada znaša 632.661,07 evrov.

Pogodbo za izvedbo projekta Energetska sanacija OŠ Križevci je župan Občine Križevci mag. Branko Belec podpisal s predsednikom uprave SGP Pomgrad Tadejem Ružičem. Prav tako je potekal tudi podpis pogodbe z direktorjem podjetja ZEU d.o.o. iz Murske Sobote, Stanislavom Maričem, ki bo vršilec nadzora nad deli. Podpisa pogodbe sta se udeležila tudi Matej Kramar iz podjetja Reing d.o.o., ki je pomagalo pri pripravi projekta, in ravnateljica OŠ Križevci Lidija Koroša.

Energetska sanacija OŠ Križevci bo zajemala energetsko sanacijo ovoja stavbe (izvedbo toplotne izolacije fasade, menjavo oziroma vgradnjo oken in vrat, izvedbo toplotne izolacije stropa proti neogrevanemu prostoru - podstrešju), vgradnjo prenosnikov za vračanje toplote, meritev porabe energije ter vgradnjo kotla na lesno biomaso. Sanacija bo poleg izboljšave bivalnih pogojev za učence in zaposlene zmanjšala tudi negativne vplive na okolje, predvsem pa se bo močno zmanjšala poraba energije in s tem povezani stroški za ogrevanje.

Z deli se bo pričelo v naslednjih dneh, rok za dokončanje vseh del pa je avgusta 2014. Pouk bo v prihajajočem šolskem letu po zagotovilu vseh prisotnih potekal nemoteno.

Hodnik za pešce z JR do pokopališča

Obenem je potekal tudi podpis pogodbe za Ureditev ceste, hodnika za pešce z JR do pokopališča. Kot najugodnejši ponudnik je bila na javnem razpisu izbran SGP Pomgrad d.d., vrednost del z DDV znaša 131.847,69 evrov. Z deli se bo pričelo v naslednjih dneh, končana pa bodo do konca meseca septembra letos. Nadzor bo vršilo podjetje ZEU d.o.o., s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo občina za sofinanciranje projekta dobila 78.886,00 evrov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2013 ob 11:04 en_hud_stric gost

      Seveda! Letos se sklepajo pogodbe. Delo se pa planira tako, da bo končano drugo leto poleti. Večina županov planira investicije po tem ključu. Drugo leto so volitve in tako bo naslednje leto po vseh občinah eno samo gradbišče. Zato pa je letos vse bolj mirno. Tipična fora s katero župani že več mandatov vlečejo za nos svoje volivce.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2013 ob 12:05 joco gost

      zakaj pa ti nisi župan....potem pa nimaš kaj za govorit...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.