https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Prleki so bili močnejši od Prekmurcev

Vučja vas, 22.07.2013 ob 12:47  

V nedeljo so se pri brodu čez Muro, med Vučjo vasjo na prleški in Krogom na prekmurski strani, na obeh bregovih Mure že devetnajstič srečali Prleki in Prekmurci. Tokrat so v vlečenju vrvi zmagali Prleki.


Prireditev sta organizirali PGD Vučja vas in Kajak Kanu klub Krog. Na prleški strani se je zbralo okrog 1500 ljudi, zabavala pa jih je skupina Avantura.

Najzanimivejši del prireditve je bilo vlečenje vrvi med Prleki in Prekmurci čez reko Muro. Na vsaki strani se je zbralo po 25 silakov, ki so skušali potegniti vrv v svojo stran. Okrog njih se je zbrala množica ljudi, ki so navijali in spodbujali več kot skupaj tri tone težke silake. Tokrat so zmagali Prleki in veselje je bilo nepopisno.

Potekalo je tudi tekmovanje v plezanju po 150 metrov dolgi vrvi čez reko Muro. Udeležili so se ga štirje tekmovalci in vsi so uspešno preplezali vrv iz prleške na prekmursko stran. Najhitrejši je bil Niko Topolovec, ki je dosegel absolutni rekord 2 minut 38 sekund.

Poskrbljeno je bilo tudi za mrzlo pijačo in okusno jedačo. Udeleženci prireditve so se lahko med drugim okrepčali z odličnimi ribami na tradicionalni mürski način, ki so jih pripravili gasilci iz Vučje vasi. Na prleški strani so tako prodali več kot 200 kg rib. Posladkati se je bilo mogoče tudi s prleškimi krapci, za katere je bilo potrebno pohiteti, saj so v hipu pošli.

Prireditev je vodil znan voditelj Kovač-Korl, ki je obiskovalce še dodatno razvedril.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto in tekst: Alenka Mihalič, FOTO: Kristijan Škrlec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2013 ob 14:04 gost gost

      ste medij levoga dela mure, pa idete prle denete novico od desnoga dela mure.. :O ne ka na takšni tradicionalni dogodek nejste šli slikat, ka te bi lejko što kaj pravo, ka bi šla ge slikat s krumšami!!!!!!!!!!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2013 ob 14:15 prlek gost

      gda pa te nismo bli?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2013 ob 14:49 gego gost

      Prave medije se pozanimajo za končni rezultat nej pa samo ka prvo čujejo to napišejo, nejso nobeni prleki prekmurce potegnile ka je včerašnje vlečenje razveljavleno ka je blo nepravično sojenje pa sodniki so celotno situacijo zaj.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2013 ob 15:08 asdas gost

      prekmurci so se sprijaznili z porazom in je trenutno 9:8 za prleke (še sami prekmurci ste tak napisali na SOBOTAinfo) eod

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2013 ob 16:08 silaki pa taki gost

      Če so skupaj tehtali 3 tone, potem niso to nobeni silaki. Spet je nekdo šprical matematiko. Belec pa bi lahko stopil na kakšen šamerli, ko se je slikal s Štihecon. Vlečenje bi bilo treba ponoviti.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.07.2013 ob 21:32 gego gost

      jaja tan si ide pa si na sobota info pogledne posnetke ge je bila zastavica 5 metrov do broda pravila pa pravijo ka se vleče samo ena širina broda nej pa kere ma na konce vrv!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.