https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po lokalnih zdaj na vrsti še študentske volitve

25.10.2010 ob 13:48  

Na fakultetah, ki spadajo pod okrilje ljubljanske univerze, se bodo jutri in v sredo za prestol na ljubljanski študentski organizaciji borile različne študentske skupine.

Glavni boj gre pričakovati med predstavniki rumenih (Zbudi.se), oranžnih (Samostojna akademska skupina – SAS), zelenih (N.A.Š.I) in modrih (Neodvisna študentska mreža – Nisi sam), poleg njih pa bodo na tokratnih volitvah nastopili tudi predstavniki Odprte fronte (rdeči).

7,5 milijonov težka organizacija

Na večjih fakultetah bodo volitve potekale oba dneva, na manjših pa en dan. Zmagovalci študentskih volitev bodo dobili mandat za sestavo študentske vlade, ki vodi Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Proračun le-te na letni ravni znaša slabih 7,5 milijona evrov.

Taki prizori so na fakultetah nekaj dni pred volitvami stalnica (foto: Anže Grabeljšek)

Prebarvani za potrebe volitev?

Kot je že v navadi, je tudi na tokratnih študentskih volitvah v Ljubljani prišlo do različnih novih (barvnih) skupin, ki bodo kandidirale na volitvah. Tako so se v letošnjem letu na novo pojavili rumeni (Zbudi.se), zeleni (N.A.Š.I) in rdeči (Odprta fronta). Kot edini skupini iz prejšnjih volitev sta ostali SAS (oranžni), ki ima večletno tradicijo, in Neodvisna študentska mreža (modri), ki se je vzpostavila pred dvema letoma.

Za nekaterimi študentskimi skupinami po zatrjevanju naših virov še vedno stojijo nekdanji starejši študentski funkcionarji in posamezniki, ki so pred kratkim že delovali na ŠOU v Ljubljani. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.