https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Poslanec NSi Jožef Horvat dal pobudo v zvezi z odkupom nepremičnin bivše Tovarne sladkorja Ormož

24.07.2013 ob 12:00  

Na Vlado RS je poslanec NSi Jožef Horvat naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi z odkupom nepremičnin bivše Tovarne sladkorja Ormož. Horvat je v pobudi dejal, da je na zasedanju AGRIFISH, ki je bilo 24. in 25. junija letos, prišlo do dogovora, da se sistem kvot za sladkor v Evropski uniji ukine leta 2017. Republika Slovenija ima torej zdaj štiri leta časa za ponovno vzpostavitev proizvodnje sladkorja. 

Ker je na nivoju Evropske unije prišlo do sporazuma o ukinitvi kvot za sladkor, poslanec NSi Jožef Horvat v pobudi še poudarja, da je na mestu bojazen, da ne bi prišlo do kakšnega špekulativnega nakupa nepremičnin na omenjeni lokaciji, kar bi lahko pomenila oviro pri nameravani ponovni vzpostavitvi predelave sladkorne pese v Sloveniji. »Vladi Republike Slovenije zato predlagam, da sprejme odločitev o nakupu zemljišč nekdanje Tovarne sladkorja Ormož«, je zapisal.


V nadaljevanju je poslanec NSi še poudaril, da je za izgradnjo oziroma vzpostavitev tovarne za pridelavo sladkorja najprimernejša lokacija nekdanje Tovarne sladkorja v Ormožu. Ta lokacija namreč združuje vse pogoje za ponovno vzpostavitev tovarne. Izgradnja tovarne na tej lokaciji bi investicijo pocenila po nekaterih ocenah za 20 do 30 odstotkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2013 ob 13:40 RKC gost

      Eee Joška, v vladi šteroj si bil ste ormožko tovarno prodali za 38Milj. evrov, zdaj morate plačati 8.milj kazni za silos, ti pa iščeš bedake šteri bi finansirali novo tovarno, štere vrednost se predvideva na 165 Milj. evrov. Torej zopet zguba za 127 milj. evrov med tem kar smo že imeli in to kar zagovarjaš. Janšova vlada ima spomenik "Patrijo" Janšova+Pahorova termo blok 6, tvoj spomenik pa Ormož-tov. sladkorja.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2013 ob 14:19 Bandi gost

      Pa ka se zdaj mogoče ide za to što je kaj zajebo.Ide se za lidi kmete delavce delavna mesta pa tudik za celo regijo. Samo tisti šteri majo riti pune lejko eden drugomi polena pod noge mečejo pa gučijo ti sito pa to......kak dugo še. Čas je za delo nej za modruvanje.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2013 ob 14:28 prst v rijti gost

      replika --Bandi ........... nemaš prav ne zagovarjaj lopovij .Tovarno so prodali polovico so podrli deponijo čista in zdaj bi pa naj tovarno kupovali nazaj vso opremo in ponovno zraditi deponijo in tov.opremiti .Ljudje so stroje za pobiranje repe prodali .Sploh si mijsliš o vsoti pejnez kelko bi tovarna pogejla da bi zaloufala spet ?Za to pa san že pravo ka je tito gradil so naši lopovi razprodali ali pa uničili .

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2013 ob 15:59 fery01 gost

      E moj Joško zopet ena bosa za tebe sam veš da niti kmet niti delavec niti država nima denarja imate ga edino vi poslanci in ga razmetavate za takšne bedarije narod je pa nori kdo vas postavlja za poslance pa tista vaša Novakova ka samo žmiče tista svoja usta in zeza narod.Ti si bil v vladi ko ste evropi obljubili in prodali tovarno in to ki so jo zgradili kmetje pa ste vse zapravili sedaj se pa nekaj postavljaš za novo tovarno znaš sam ka to ni mogoče in zato je boljše da se potegneš v oklep in spiš spanje pravičnega saj če pridete zopet na vlado iz te stvari itak nič nebo in je sploh ne boste obravnavali ker imate Patrijo in obsojenega vodjo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2013 ob 17:09 bandi gost

      replika-prst v rijti če si si prečito ka sen napiso ,nejde se zdaj za to što je koga nategno liki da se tej voz keri je v blati v potegne ka lidge dobijo delo ka kmetje dobijo delo ka regija pridobi na vekšoj zaposlenostji pa na konci država dobi davke pa seveda zadovolne lidi. Tu se zdaj sploj nede za političare oni do tak meli pa či mo mi vsi crkavali tu se ide za nas.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2013 ob 17:12 alf gost

      Ta je bedak od bedaka......

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2013 ob 17:40 cuker gost

      Predlog Joška je dober. Problem je, ka država meče pejneze v zavožene banke, ka pokrivle ka so tajkuni pokrali. Za informacijo pa odzaja že stogi nekaj lobijof, ka bi radi zagnali cukrnico. Za pa iščejo pejneze. Na lepe oči jin nišče nede dou.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.07.2013 ob 17:59 niko gost

      kak ništerni pišete nema veze ka je štoj spokradno glavno ka se nika dela pa nej važno kakšen je na konci rezultat tak je pri Muri ge je tej gos.mel velki delež,tak je pri zaposlovanju troje svoje dece pa mi norci li poslušamo njegve prazne govore brez vsebine čas je da de malo račune položo ma jih dosta na grbi

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.07.2013 ob 20:08 vinko megla gost

      Ka jde te srmaček nekaj predlago a nuca pa provizijo ali stranki šče nabrati točke ka bo kdo odpiro kakšno cukerno evropi so se zavezali da se nebo več to pridelavalo in konec zbudi se JOŽKA ne sanjat vse sta zapravili pa pokradnoli zdaj več sanje niso dovoljene ker država je v riti čas se izteko samo je še pitanje kda se narod zbidij in te te meli cukrno in tak dele te vaše debele riti do tudi enkrat suhe postale.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.07.2013 ob 22:51 gost1 gost

      Naklada tja v tri dni. Ide se mu za svojo promocijo. Naj rajši pozvedi kje je tisti denar, ka so kmetje dobli, ka več ne pridelujejo cukrne repe. Lopovi si si v žepe nadejvali. Tak pomali tudi vse zadruge. Tudi na njegovem teritoriji. To bi rajši naj rejšo. Nasvet: SKRIJ SE PA BODI TIHO. NAJVEČ HASKA.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.