https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kema Puconci darovala pesek Pomurskemu društvu za cerebralno paralizo

25.07.2013 ob 7:30  

Včeraj so članice Sončka Pomurskega društva za cerebralno paralizo prevzele donacijo 4m3  kremenčevega peska, ki jim ga je podarila Kema Puconci. Pesek so namenili Sončkovi kmetiji v Vrtičah, kjer je v izgradnji odbojkarsko igrišče. Za prevoz mivke do Sončkove kmetije je poskrbel Matjaž Požar.


Center Sonček Vrtiče leži v majhni dolini v neposredni bližini Zgornje Kungote. Razteza se na 24 hektarjih različnih površin (travniki, njive, sadovnjak, sprehajalne poti in gozd). Namenjen je predvsem obnovitveni rehabilitaciji, jahanju, preživljanju aktivnih počitnic in prostega časa, druženju ter opravljanju kmečkih opravil za otroke, mladostnike in odrasle osebe. Center Sonček Sonček Vrtiče je poleg že urejenega Centra Sonček Elerji pri Škofijah nad Ankaranom drugi tovrsten terapevtski center v Sloveniji.

Od leta 2001 pa do danes so na kmetiji vsako leto izpeljali aktivne počitnice tako za zdrave otroke kot tudi za otroke, mladostnike in odrasle osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2013 ob 10:48 L! gost

      Zelo lepa gesta, vse pohvale!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.