https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Tenerife - otok pomladi, ki preprosto očara

25.7.2013  

Tenerife je največji in najbolj gosto poseljen španski otok ter eden izmed sedmih Kanarskih otokov. Prepriča s svojo raznolikostjo, s svojo večno pomladansko klimo sredi Atlantika, z idiličnimi peščenimi plažami iz črne mivke, slikovitimi vasicami, sinje modrem morju in neverjetni vulkanski pokrajini. Pogled pa vam lahko počiva na eksotičnih oranžnih strelicijah.

 


Plaža iz črne vulkanske mivke

Po približno petih urah vožnje z letalom prispete na eno izmed dveh letališč Tenerife Airport, kjer vas pot vodi do turističnega mesta Puerto de la Cruz, ki je idealen kraj za raziskovanje Tenerifov, saj imajo od tod obiskovalci dostop do vsega, kar lahko to živahno mesto ponudi. Turisti imajo tako možnost, da uživajo v ogledovanju zanimivih mestnih atrakcij: Mountain Bike Active, Museo Arqueológico, Plaza Charco ter občudovanju številnih uličnih umetnikov.

 Puerto de la Cruz

V tem mestu se prav tako nahaja svetovno znani Loro Park in najbolj priljubljeni Živalski vrt na Kanarskih otokih, kjer lahko občudujete eno od največjih zbirk papagajev na svetu, ki vam veselo letajo okoli glave, antarktiko Planeta Pingvin, kjer se nahaja ledena gora z več kot 200 pingvini, udeležite se lahko predstave Orca Ocean, med katero boste uživali v moči in spretnosti kitov, predstave z delfini ter morskimi mroži. Ne smete pa pozabiti na sprehod po poteh, okrašenih z brstečimi rastlinami, kjer boste lahko odkrili ptice in druge živali iz vseh koncev sveta.

Nepozabljiv šov pettonskih kitov Orca

Daleč največja turistična atrakcija na otoku je vulkan El Teide, ki s 3.718 m nadmorske višine velja za tretji najvišji vulkan na svetu in je obenem tudi najvišja točka na španskem ozemlju. Nahaja se  znotraj 18.990 hektarjev velikega območja Nacionalnega Parka Teide. Je eden najbolj čarobnih in nenavadnih kotiček otoka. Zaradi svojega geografskega položaja in višine so v različnih letnih časih zaznavne najbolj ekstremne klimatske spremembe - od belih snežink v zimskem času do cvetočih dreves v pomladanskem času. Na vrh Mount Teide in z njega se lahko zapeljete kar z žičnico.

Mount Teide

V samem osrčju nacionalnega parka  El Teide leži na višini 2000 metrov idilična vasica Masca, ki ji pravijo "tenerifski Machu Picchu". Masca je majhna vasica s peščico tamkašnjega prebivalstva in skorajda edini kotiček Tenerifov brez množice turistov, zato zaradi spokojne tišine lahko slišite šumenje morja ter šelestenje številnih močeradov in zazdi se vam, da se je svet za trenutek prenehal vrteti.

Vasica Masca

Ko se spuščate po soteski, pridete do rajske plaže Masca z izjemno čistim morjem, pot lahko nadaljujete do mogočnih klifov Los Gigantes, ki se vzpenjajo 500-800 m visoko v gorsko pokrajino Teno. So ena izmed naravnih znamenitosti otoka, predvsem pa kraja Puerto de Santiago. Poleg mogočnih klifov je to območje poznano tudi po zelo lepi plaži Arena (na jugu Puerta de Santiago) in eni malo manjši plažici Los Guios tik pod najjužnejšim klifom. 

Los Gigantes

Nadaljujete lahko do Playa de las Americas, ki je najpomembnejše turistično letovišče na jugu otoka ter slovi po peščenih plažah iz vulkanskega peska in 10 km dolgi promenadi. Nekdaj puščavsko območje so z umetnim namakanjem spremenili v zeleno območje palm in tropske vegetacije.


Playa de las Americas

Za vse tiste, ki si želite kaj bolj razburljivega in pustolovskega, pa je možen najem avtomobila po zelo ugodni ceni in tako se lahko sami podate raziskovat znamenitosti otoka, saj je možno v enem dnevu obkrožiti ves otok. Lahko se odpravite do glavnega mesta Tenerifov Santa Cruza, kjer si lahko ogledate znameniti avditorij v obliki ladje imenovan Auditorio de Tenerife, ki je gostil že številna znana imena, saj se odlikuje po odličnem ozvočenju, Plaza Espana (glavni mestni trg), Parque Garcia Sanabria (park) in Teresitas Beach, eno izmed najlepših plaž na obrobju mesta s saharskim peskom. Zapeljete se lahko skozi mestece Icod de los Vinos, ki je znano po zmajevem drevesu starem tisoč let ter se ustavite na številnih razglednih točkah, kjer lahko občudujete mogočne strme klife, ki se zajedajo globoko v sinje modro morje.

Avditorij v obliki ladje

Tenerife je vsekakor otok, ki vas ne bo pustil ravnodušnih in je poln presenečenj v vsakem svojem kotičku. Ljudje so prijazni, nasmejani, dobrosrčni, hrana odlična, cene dostopne za povprečen slovenski žep in če ne bi slišali mešanice jezikov vsega sveta, bi pomislili, da ste doma.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2013 ob 10:15 mila gost

      Tenerife je res lepa destinacija in tudi lepo opisana, slike očarajo pravo lepota otoka.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.