https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Z državnim srečanjem odraslih folklornih skupin zaključili 43. Mednarodni folklorni festival Beltinci

Beltinci, 29.07.2013 ob 9:00  

Kljub visokim temperaturam so v parku v Beltincih odplesali sklepno dejanje letošnjega 43. Mednarodnega folklornega festivala. Pod geslom »Le plesat me pelji 2013« so se na 1. delu državnega srečanja odraslih folklornih skupin v organizaciji JSKD z gosti iz Porabja in Vojvodine nastopili folklorniki od blizu in daleč.

 

Dogajanje se je začelo s povorko nastopajočih skupin po beltinskih ulicah na prireditveni prostor na čelu s pozvačinom in domačimi folklorniki. Prvič po mnogih letih so vsi nastopajoči tako zaplesali na glavnem križišču v Beltincih in nato pot nadaljevali v park. Sledilo državno srečanje, ki je navdušilo vse obiskovalce.

Obiskovalcem sta se kot prvi predstavili domači folklorni skupini Folklorna skupina KUD Beltinci in Folklorna skupina KD Marko, Beltinci. Sledili so nastopi Folklorne skupine KD Miško Kranjec, Velika Polana, Folklorne skupine Iskraemeco, Kranj, Folklorne skupine Ponikve, KD Dobrepolje, Folklorne skupine KUD Oton Župančič, Artiče, Mlajše folklorne skupine Kajer, KD Kajer, Bučečovci, Folklorne skupine KUD Oton Župančič, Vinica in Akademske folklorne skupina Študent, Maribor.

Gostje letošnjega festivala so bili folklorniki Folklorne skupine Sakalovci, Porabje in Folklorne skupine AKUD Sonja Marinković, Novi Sad, obiskovalce pa je kot slavnostni govornik nagovoril pisatelj, scenarist, publicist in novinar Branko Šömen.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.