https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V mesecu dni 860 več zaposlenih v javnem sektorju

29.07.2013 ob 13:24  

Ministrstvo za notranje zadeve bo proučilo predloge kadrovskih načrtov ministrstev in se o njih usklajevalo z vsakim resorjem posebej. Predlogi bi se predstavili še sindikatom, vlada pa bo gradivo obravnavala na eni od prihajajočih sej.

 

Spremembe kadrovskega načrta

Po določilih vlade morajo Ministrstva, kabinet predsednika vlade in generalni sekretariat vlade v 15 dneh po sprejetju rebalansa državnega proračuna za letos, državni zbor ga je potrdil 11. julija, notranjemu ministrstvu posredovati predlog sprememb kadrovskega načrta. Ministrstva naj bi upoštevala rebalans, program stabilnosti, dogovor o dodatnih ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju in stavkovni sporazum, ki ga je vlada dosegla s sindikati javnega sektorja in upoštevati dogovor o znižanju števila zaposlenih za en odstotek.

V Slovenskih novicah pišejo, da je vlada predvidela, da bo ministrstvo za notranje zadeve že v juliju pripravilo skupni kadrovski načrt za leto 2014. Ob obravnavi proračunskih izhodišč za 2014 in 2015 v prejšnjem tednu pa je rok, do katerega mora oblikovati okvirne kadrovske načrte za državne organe za obe leti, 10. september.

Od aprila do maja 860 več zaposlenih

Podatki Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve kažejo na povečanje števila zaposlenih v javnem sektorju, njihovo število naj bi se bilo od aprila do maja povečalo za nekaj čez 860. Notranji minister Gregor Virant je minuli teden pojasnil, da sprememba z aprila na maj ne pomeni povečanja števila zaposlenih, ampak kaže izplačilo večjega števila nadur, ki jih prej ni bilo mogoče izplačati, so bile pa iztožljive, tega pa je bilo največ v kliničnem centru. Minister je ob tem pojasnil, da Ajpes po svoji metodologiji šteje zaposlene po opravljenih urah in da so se vse te nadure navidezno pretvorile v domnevne nove zaposlitve, ki pa jih v resnici ni. Sam stanje pri zmanjševanju števila zaposlenih v javnem sektorju ocenjuje kot še vedno preslabo in pravi, da bo treba »bolj pritisniti« in začeti število zaposlenih bolj zniževati, pišejo Slovenske novice.

Vir: Slovenske novice

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2013 ob 13:47 gost gost

      ja samo zmanjšanje bi ,če bol slovenijo spravljalo v avto ki vozi nazaj 1000 let kamnene dobe, mislim da bo morala evropa določati in prevzeti odgovornost ,ter zaposlovati , ti naši sloovenčki, ka naj bodo brigadiri in kurirji, ne pa politiki , ker tak nimajo nobena vlada , rešitev da bi zagnali gospodarsvo in zaposlovanje bi bilo ,rešitev iz krize ne pa krčenje, a na drugi strani , zapravljajo denar, za drage audi,je in falkon ki sploh ni potrebno da se uporablja ,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2013 ob 19:14 Jojo gost

      Odpuščati v bolnicah, šolstvu,... Zaposlovati pa na raznoraznih ministrstvih, resorjih, inšpekcijah, ki bodo j€b@li narod ... B@nd@.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2013 ob 21:12 virantek gost

      NAJVEČJI DVOLIČNIK, SRAM GA JE LAHKO...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.07.2013 ob 22:00 bandi gost

      Država je preko razno raznih lobistov ter seveda zakonosprejemalcov napisala in še piše razno razne zakone.Te zakoni imajo seveda samo en ali mogoče dva namena iz davkoplačevalskoga žepa potegniti čin več pejnez.Seveda ka nešče skrbi za vse te silno potrebne zakone ,šteri dišijo konkurenco pa skrbijo za posle brez motike ,posledica armada zaposlenih keri seveda so nej krivi ka morejo skrbeti za izvajanje.Puno je takših primerov eden je sigurno te ka mora betežnik z sestro spuniti še pa še obrazcov kerih je pitanje kakšen namen majo.Država če šče zmanjšati delež javnih uslužbencov mora tudi odpraviti takše anomalije pa seveda dati podlago zdravi administraciji, pa tudik vse javne uslužbence postaviti v enak položaj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2013 ob 8:16 jip gost

      trenutno se največ zaposluje v šišem javni upravi, občine, vrtci, osnovno šolstvo, univerze, policija, zdravstvo in to na mestih kjer ne bi bilo potrebno, ampak je treba sorodstvo in prijatelje nekam dat sedet.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2013 ob 8:19 BBB gost

      šivilja brez vozniškega izpita za krmilom avtobusa, ki ga sicer upravljajo strici iz zadnjih sedežev... to je najslabše od vsega možnega kar se nam sploh lahko zgodi... Res imamo veliko smolo !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2013 ob 9:32 gost beno gost

      Naj nekdo pove, kje v šolstvu se zaposluje, razen, če nimaš poznanstva in ,če se ne gre za napotizem ? Razpisi v šolstvu so samo formalnost, lahko izpolnjuješ še tako dobre pogoje, dobi službo tisti, ki pozna raznorazne ravnateljičke. To je dejstvo , ki je javno. Sicer pa so o tem obveščeni tudi na pristojnem ministrstvu in bodo porezali peruti tem samovšečnim despotom na šolah,ki si v naprej izberejo kandidata, razpis je pa le formalnost. In to še javno povejo. Pritožb glede tega je že zelo veliko in vključile se bodo inšpekcijske službe. Službo pa naj izgubijo ti despoti. Ne bomo odnehali.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2013 ob 12:18 ss gost

      Virant je s svojim plačnim sistemom enkrat že zajebo Slovenijo. Zdaj že spet sprejema nekakšne glupe sporazume, zdaj s policaji, drugič s cariniki in tako naprej. Ne vidi in ne naredi pa to kar se vidi že z lune, da je celotno državno upravo potrebno zmanjšati povprečno za vsaj 25%, pri enih seveda več pri drugih manj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.07.2013 ob 20:22 lejpčovica gost

      Virant dokazuje, da je pravi prevarant. Človek hoče ostati pri skledi, vendar mu ne bo uspelo!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.